Nyert és előzött a Kanizsa

2019.02.20. 20:45

Kiválóan küzdöttek a fővárosban a ZTE NKK II. kosarasai

A női amatőr kosárlabda NB I legutóbbi fordulójában idegenben játszottak a zalai csapatok.

Kühne László, Kerkai Attila

Fehérben Bánhegyi a Kanizsa egy korábbi meccsén

Fotó: Szakony Attila

ELTE-Fortis–ZTE NKK II. 67-62

(27-10, 14-22, 20-15, 6-15)

Budapest. Jv.: Lővei, Czupi.

ZTE NKK II.: Kovács C., Kaj 2, Böcskei 4, Czigány 6, Jurkó 18. Csere: Horváth Fanni 17, Horváth Fruzsina 15. Edző: Horváth Zsófia.

Csak szűk kerettel tudott elutazni a fővárosba a ZTE, ám a találkozón végig hatalmasat küzdött. Az első tíz percben sajnos túl nagy előnyt adtak a házigazdának a vendégek, akik azonban az utolsó pillanatig üldözték ellenfelüket.

Horváth Zsófia: „A végtelenségig büszke vagyok a csapatra, a vereség ellenére. Hatalmas küzdeni tudást mutattunk az összes nehézség dacára, amivel együtt kellett élnünk. Ha egy kicsivel jobban kezdünk és nem engedjük el az ellenfelet, meg lehetett volna a győzelem. Így is maximális dicséretet érdemel a csapat.”

Fehérben Bánhegyi a Kanizsa egy korábbi meccsén
Fotó: Szakony Attila

Kiss Lenke KA– Kanizsai Vadmacskák SE 64-65

(19-13, 13-15, 16-14, 16-23)

Budapest, 50 néző. Jv.: Oláh M., Tóth K.

Kanizsa: Zsámár L. 22/3, Hegyi 9, Bánhegyi 20, Karancz P., Budai D. 10. Csere: Veres 2, Horváth N., Scheiber E., Gutai 2. Edző: Zsámár Krisztián.

Hegyi Vivien és Bánhegyi Beatrix kosarainak köszönhetően jól kezdtek a vendégek, ám a házigazda az első negyed közepétől fordított. A második játékrész első felében szintén sok volt a pontatlanság a Vadmacskák játékában, majd a folytatásra feljavult a csapat. Fordulás után fej fej mellett haladt a két, sokat hibázó csapat, de a hazaiak 6 pontos előnnyel kezdhették a záró felvonást. Ez azonban nem volt elég a Kanizsa ellen, amely a hajrában kiharcolt győzelemmel mostani ellenfele elé ugrott a tabellán, a 6. helyre.

Zsámár Krisztián: „Küzdelmes mérkőzésen, a végjátékban tudtunk fordítani. Ehhez nagyon jól jöttek Bánhegyi Beatrix és Zsámár Lili kosarai a hajrában.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában