A 4. hely is szép, de…

2019.02.18. 18:44

Karnyújtásra vannak a diákolimpiai éremtől a Deák futsalosai

A végeredményről már beszámoltunk: a megyeszékhelyünkön megrendezett V–VI. korcsoportos futsaldiákolimpia országos döntőjében a helyi Deák szakközépiskola a 4. helyen végzett. Az egerszegiek még szebb eredményt is elérhettek volna, de persze így sem elégedetlenek.

Kerkai Attila

A zalaegerszegi Deák SZKI futsalcsapatának tagjai, edzőikkel

Fotó: Kerkai Attila

A Deák SZKI csapata menetelt a torna során, de az elődöntőben megtört valami… A zalaiak 2-0-ra vezettek a váci csapat ellen, amikor büntetőből szépített az ellenfél, és végül 3-3 lett az eredmény, büntetőrúgásokkal pedig a váciak jutottak tovább. A bronzmecscsen a Deák csapata szintén döntetlenre végzett a soproni Fáy SZKI ellen, s ott is alulmaradt a büntetőrúgásokban.

Az együtteset Horváth Dániel és Szőgyör Péter készítette fel, mi előbbit kértük meg, hogy értékelje az együttes teljesítményét. – Eleve jó eredményre számítottunk, hiszen ezek a srácok már nagyjából utolsó évfolyamosok – mondta Horváth Dániel. – Jól is ment a játék, a későbbi győztes Veszprémet például a csoportmeccsen legyőztük 3-2-re, de akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

A zalaegerszegi Deák SZKI futsalcsapatának tagjai, edzőikkel
Fotó: Kerkai Attila

Az elődöntőben befújtak ellenünk egy büntetőt, ami szerintünk nem volt az, és ezt nehezen viselte a gárda. Összeesett a csapatjáték, az ellenfél egyenlített, és a büntetőrúgásokra már nem is nagyon tudtunk koncentrálni. Sajnos nem heverte ki a csapat a bronzmeccsre sem ezt az affért… Bennünk volt a jobb eredmény, de ha úgy nézem, hogy összesen 399 csapat nevezett a küzdelmekre, és közülük lettünk negyedikek, az is nagyon jó helyezés.

Ráadásul az iskola történelmében is a legjobb diákolimpiai eredmény ez a mostani, úgyhogy nem vagyunk letörve túlzottan. De ott van az a ha… A Deák SZKI negyedik helyezett futsalcsapatának névsora: Abért Márk, Horváth Dániel, Kemes Krisztián, Kiss Ádám, Németh Erik, Németh Péter, Péntek Botond, Simon Martin, Szökrönyös Zoltán, Vass György. Felkészítő-testnevelő: Horváth Dániel és Szőgyör Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában