Győzelem

2019.02.28. 14:52

Elődöntőbe jutott a ZTE NKK a Magyar Kupában

A Killik László K&H Női Magyar Kupa első negyeddöntőjét a ZTE NKK az ELTE BEAC Újbuda ellen vívta. Gáspár Dávid együttese az első félidőben árnyéka volt önmagának. A második félidőben 14 pontos hátrányból felállva végül megnyerte a mecset és elődöntőbe jutott.

Jóna István

Sigi Koizar (fehérben) a csütörtöki találkozón Fotó: Bertleff András

ZTE NKK-ELTE BEAC Újbuda 76-63 (21-21, 8-20, 21-12, 26-10)

Győr, Városi Egyetemi Csarnok, Jv: Győrffy P., Boros T., Tóth C.

ZTE NKK: Koizar 12, Maltsi 13/9, Pusztai 2, Ndiba 20/6, Horti 17, csere: Hegedüs-Őri-, Gáspár –Szalay 6, Kovács 5/3, Parker 1, Benke, edző: Gáspár Dávid

ELTE BEAC: Szabó 13/3, Laklóth 18/3, Dúl 5/3, Beckley 2, Kovács 4, csere: György 2, Suppán 4, Kostowicz 10, Mandic 5/3, edző: Balogh Judit

A fővárosiak kezdték a pontgyártást. Zalai oldalon, a Csata ellen is jó teljesítményt nyújtó Horti és Ndiba volt eredményes. A 4. percre Maltsi hármasával és Pusztai közelijével 11-0-át futott a ZTE (11-2). A negyed felénél alább hagyott a zalaiak kezdeti lendülete és a BEAC is egyre pontosabban támadott és négy pontra zárkóztak (15-11). Gáspár Dávid sokat forgatta csapatát keresve a legstabilabb ötösét. A 7. percben Kovács Georgina előbb egy hármast, majd egy duplát szerezve lendítette át a holtponton csapatát (20-11). A hajrára összekapta magát Balogh Judit együttese és utolérte a ZTE-t. A negyed végén Parker csak egy büntetőjét értékesítette és Mandic egy távolival kiegyenlített (21-21).

Ndiba hármasával került előnybe a ZTE, de Laklóth és Szabó közelijével átvette a vezetést a BEAC (24-25). Horti Dóra kosaraival került újra előnybe a zalai együttes, de a negyed feléhez érve előbb Laklóth kiegyenlített, majd Kostowicz közelije már a BEAC-nak jelentett előnyt (28-30). Nem igazán pörgött fel a ZTE NKK, sem védekezésben, sem támadásban nem koncentráltak eléggé a lányok. A 17. percben Szabó triplájával és büntetőivel már hét ponttal vezettek a fővárosiak (28-35). Négy percet kellet várni az újabb zalai pontra, amit Ndiba szerzett büntetőből (29-35). Nagyon mély gödörbe került a ZTE és a hajrában hat pontot szerezve meglepetésre a BEAC vezetett (29-41).

Sigi Koizar (fehérben) a csütörtöki találkozón Fotó: Bertleff András

A nagyszünet után Szabó és Horti váltott kosarat, majd Laklóth növelte a BEAC előnyét (31-45). Egész pályás védekezésre állt át a ZTE és Koizar 2+1-vel, majd Ndiba ziccerével zárkóztak (36-45). Fővárosi időkérés után Kostowicz büntetőzött pontosan, amire Horti egy 2+1-es akcióval felelt. A negyed felénél Ndiba harcolt meg egy dupláért (41-47). A ZTE határozottabban védekezett, de Laklóthnak sikerült ezt is átdobnia távolról. Három perccel a negyed vége előtt Koizar 2+1-vel öt pontra zárkóztak a zalaiak, majd a negyed utolsó momentumaként Maltsi közép távolijával lőtávolon belülre jöttek fel (50-53).

A záró negyed elején 8-0-val kezdett a ZTE és megfordította az állást (58-53). Elkapta a ritmust Gáspár Dávid együttese és jó ritmusban támadtak. A 34. percben Maltsi szerzett egy távolit (61-53). A BEAC csak a negyed felénél szerezte első negyedbeli pontjait. Jól védekezett a ZTE és Gáspár –Szalay és Ndiba gyorsindulásból növelte a különbséget (70-57). A végén a mezőny legjobbja Ndiba szerzett még indulásból és büntetőből kosarat bebiztosítva a ZTE NKK győzelmét (76-63).

Az első félidőben erőn felül teljesített a BEAC, de a nagyszünet után már más ritmusban védekezett és támadott a ZTE és végül magabiztosan jutott a pénteki elődöntőbe, ahol a NKE Csata Szekszárd mérkőzés győztesével mérkőzik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában