Egygólos hátrányban várják a visszavágót

2019.02.26. 19:40

Bíznak a bravúrban az Andráshidánál a Soroksár ellen

Egygólos hátrányból várja a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját a Tarr Andráshida csapata. Dobos Sándor együttese szerdán 13 órától fogadja az NB II-es, Lipcsei Péter vezette Soroksár csapatát, amely a múlt heti első össze­csapáson 3-2-re győzött.

Kerkai Attila

Az Andráshidának (a képen sárgában Bíró András) a Nyíregyháza ellen sikerült a bravúr, s talán most is összejöhet… Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A Tarr Andráshida jó eredményt ért el, hiszen a kupaküzdelmekben az idegenbeli 3-2-es vereség mindenütt a világon elfogadható, ráadásul egy alacsonyabb osztályú csapat esetében bizakodásra okot adó eredmény. Az NB III-as Andráshida tehát innen folytatja, de mi azt kérdeztük először Dobos Sándor vezetőedzőtől, hogy miként készültek a visszavágóra.

– Először is, próbáltunk ritmusban maradni, játszottunk egy edzőmeccset a Szepetnekkel, de összességében a megszokottak szerint hangolódtunk – válaszolta Dobos Sándor. – Ráadásul a hétvégén már bajnoki mérkőzésünk is lesz, amikor a Sárvárt fogadjuk a tavasz nyitányán. Vagyis a bajnoki ritmust igyekeztünk már felvenni.

Az Andráshidának (a képen sárgában Bíró András) a Nyíregyháza ellen sikerült a bravúr, s talán most is összejöhet… Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A bizakodásra okot adó eredmény mellett természetesen Andráshidán is tisztában vannak vele, hogy számukra csak a bravúr hozhat továbbjutást, de bíznak benne. Dobos Sándor arról is beszélt, hogy mi kell ehhez.

– Csináltunk már hasonló bravúrt, hiszen az NB II-es Nyíregyházát már kiejtettük, igaz, az még az egymeccses szakaszban volt – válaszolta a szakvezető. – Ez a találkozó arról szól, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Fegyelem és taktikai téren egyaránt, mert csak akkor lesz sanszunk. A kupa szempontjából a 3-2-es eredmény jónak mondható, de van még egy felvonás. Azzal sem mondok újat: ha a két csapat a legjobb összeállításában szerepel és mindkettő kiadja magából a legtöbbet, akkor a Soroksár az erősebb gárda.

Ahogy említette a szak­vezető, a hétvégén bár bajnokit játszanak, és az NB III Nyugati-csoportban az Andráshida a bent maradás ki­harcolásáért küzd meg. Minden meccs fontos, így a Sárvár elleni is, éppen ezért tak­tikáznak-e a kupameccsen, esetleg pihentetnek-e valakit? Erről is kérdeztük Dobos ­Sándort.

– Azt gondolom, nem vagyunk abban a helyzetben, hogy tartalékoljunk. Eleve lendületbe kellene jönni a rajtra, van egy kupameccs, ami meg arról szól, hogy hadd szóljon… Olyan lehetőség ez a klubnak, hogy esetleg a nyolc közé kerüljön, amit meg kell próbálni kihasználni. Ha mi bármilyen módon tartalékolnánk a Soroksár ellen, akkor semmi esélyünk nem lenne – mondta.

Eltiltása után visszatér a csapatba a rutinos Simonfalvi Gábor, Bailo Dávid is edz már, de két hetet kihagyott, így valószínűleg csak a kispadon kap majd helyet. Andráshidán remélik, hogy a korai kezdés ellenére is sokan lesznek kíváncsiak a mérkőzésre. Sőt, szervezett iskolai csoportok, osztályok ingyen tekinthetik meg a találkozót – Halász László technikai vezető szolgál a részletekkel –, és várják is őket, hogy minél többen legyenek a lelátón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában