Az időjárás közbeszólt

2019.02.03. 19:48

Az eső elmosta a nyitányt – félbeszakadt a ZTE FC – Győr találkozó

A labdarúgó NB II-ben is eljött a tavaszi nyitány ideje.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A 22. forduló mérkőzéseit vasárnap rendezték, a játéknapot a második helyről váró ZTE FC vasárnap este az ETO FC Győr csapatát fogadta. A találkozó viszont 51 percig tartott, ugyanis a szűnni nem akaró hatalmas eső annyira átáztatta a játékteret, hogy az 51. percben a játékvezető félbeszakította a találkozót. Az újrajátszásról az MLSZ dönt.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

ZTE FC – WKW ETO FC Győr 1-1 (1-1) – félbeszakadt

Zalaegerszeg, néző. Jv.: Pillók (Mohos, Kiss).

ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati (Madarász, 46.), Grumic, Barczi – Bobál. Vezetőedző: Dobos Barna.

ETO FC Győr: Horváth T. – Kovács K., Tar, Vukasovic, Völgyi – Bagi, Vaskheba – Andric, Petró (Tajthy, 46.), Szimcsó – Lovrencsics B. Vezetőedző: Király József.

Gólszerzők: Bobál (27.), Vukasovic (31.).

Sárga lap: Kocsis G. (5.),

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A tavaszi nyitányon négy új téli szerzeménnyel (Bobál Gergely, Kocsis Gergő, Miroslav Grumic, Bolla Bendegúz) a soraiban várta a Győr elleni találkozót a ZTE FC. Vasárnapra a szombati tavasznak már nyoma sem volt, hűvös, esős idő fogadta a nézőket a ZTE-stadionban, a kezdésre aztán már-már nyári záport idéző égi áldás zúdult le, ami nem hiányzott... Éppen ezért, hihetetlen csúszós talajon kezdődött a játék, nehezen lehetett megszelídíteni a labdát. A ZTE támadott, de a Győr érezhetően kontráiban bízott. A 15. percben egy ilyen végén Petró lőhetett is, de kicsivel fölé. A körülmények mondhatni irreálisak voltak, ekkora esőre talán senki sem számított, ami mindkét csapat előre eltervezett játékát is átírhatta. A 20. percben aztán Babati 30 méterről lőtt kapura egy szabadrúgást, amit a győri kapus csak kiütni tudott. A 27. percben viszont már vezetett a ZTE FC. A félpályánál Bedi szerzett labdát, aki egyből a védők mögé ívelt. Bobál indult a labdára, a majd a kiinduló kapust megelőzve, 17 méterről emelt a kapuba, 1-0. Ám nem sokáig örülhetett a házigazda. A 31. percben a kapu elé ívelt labda levágódott, berobbant Vukakovic és a ZTE-játékosai mellett 4 méterről a jobb sarokba helyezett, 1-1. Az eső átváltott havas esőre, de semmit nem csillapodott, így a pályán már állt a víz és egyre nehezebb volt játszani. A 41. percben Kocsis lövését éppen csak elcsípte a kapus.

A második félidőre már havazott, a pályán több helyen állt a víz. Hazai oldalon Babatit Madarász váltotta, a földön pedig már szinte nem lehetett megjátszania labdát. Amikor az 51. percben Bolla hazaadása már valószerűtlenül állt meg a pályán, a játékvezető megszakította a játékot. Előbb az öltözőbe parancsolta a csapatokat, de kisvártatva – látva, hogy továbbra is ugyanolyan intenzitással esik – hivatalosan is félbeszakította a mérkőzést.

Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A mérkőzést újrajátszás, aminek az időpontjáról a Magyar Labdarúgó Szövetségben döntenek. Nem ilyen nyitányról álmodtak Egerszegen, de Győrben sem, ám nincs mit tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában