Jól ment a zalai női kosarasoknak

2019.02.06. 20:03

Az éllovast verte a ZTE NKK II.

A női kosárlabda Amatőr NB I Zöld-csoportjában jól ment a zalai csapatoknak. A kanizsai Vadmacskák idegenben győzött, a ZTE NKK II. pedig igazi bravúrt könyvelhetett el idehaza.

Kühne László, Kerkai Attila

A zetés Böcskei célozza meg a szegedi kosarat

Fotó: Jóna István

ZTE NKK II.–Szeged KE 77-76

(18-20, 21-20, 21-22, 17-14)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Tóth K., Esztergályos.

ZTE NKK II: Kovács G. 26/9, Böcskei 18/3, Preisinger 5, Horváth Fanni 2, Jurkó 8. Csere: Kovács C. 4, Kaj 8, Horváth Fruzsina 6, Czigány. Edző: Horváth Zsófia

A hibátlan éllovas volt a sereghajtó ZTE NKK vendége. A hazaiak végig betartották az edzői utasításokat. Az első félidőben ugyan már vezetett a Szeged 12 ponttal is (18-30), de innen megkezdte a visszazárkózást az egerszegi együttes. A továbbiakban végig szorosan alakult a mérkőzés, az utolsó percben Horváth Fruzsina kosarával egy ponttal nyert a zalai csapat.

Jók: mindenki.

Horváth Zsófia: „Nagyon örülök a győzelemnek, úgy, érzem, megérdemelték a lányok, mert megdolgoztak érte. Büszke vagyok a csapatra, természetesen voltak hibák is, de most túl tudtunk ezeken is lépni. Kiélezett meccsen tudtunk meglepetésgyőzelmet kiharcolni, bízom benne, hogy erőt és hitet merítünk ebből.”

A zetés Böcskei célozza meg a szegedi kosarat
Fotó: Jóna István

Szombathelyi ESE–Kanizsai Vadmacskák SE 76-83 (19-17, 19-21, 16-27, 22-18)

Szombathely, 50 néző. Jv.: Hernicz, Rudasits.

Kanizsa: Zsámár L. 34/6, Hegyi, Bánhegyi 5, Veres 2, Karancz P. Csere: Budai D. 38, Scheiber E. 4, Scheiber V. Edző: Zsámár Krisztián.

Eleinte felváltva estek a kosarak, majd a hazaiak pontos dobásokkal átvették a vezetést. Budai Dorina azonban már akkor elemében volt, pontjaival a KVSE fordított. A második negyedben, Budai és Zsámár Lili pontos dobásaival 6 ponttal elléptek a vendégek. Döntetlennel fordultak a felek, majd a 23. perctől Zsámár Krisztián csapata 20-2-es szakaszt produkálva elhúzott. A záró tíz perc változatosan alakult, a hazaiak előbb felzárkóztak egy pontra, majd ismét a Vadmacskák vezetett biztosabban. A szombathelyiek nagy erőket mozgósítottak a győzelem megszerzése érdekében, de a végjátékban Budai pontjaival kiharcolták a győzelmet a nagykanizsaiak.

Jók: Budai D., Zsámár L.

Zsámár Krisztián: „Változatos, küzdelmes mérkőzésen kiváló egyéni teljesítményekkel győznünk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában