Három zalai atlétabronz

2019.02.04. 19:01

A ZAC két, a KVDSE pedig egy dobogós helyet szerzett

A fővárosban rendezték meg a 14–15 éves korosztály, azaz a serdülő atléták idei fedett pályás országos bajnokságát. A zalai színek képviselői érmekkel térhettek haza a seregszemléről.

Kerkai Attila

Röszler Dóra

Fotó: ZAC

A Zalaszám ZAC fiataljai jól szerepeltek, hisz három ifjú atléta hölgy is döntőbe került. Rögtön a kétnapos bajnokság elején került sor a súlylökésre. A ZAC abszolút újonca, Csata Panna élete első országos bajnokságán szerepelt, és azonnal éremmel jöhetett haza. Bognár Szabolcs edző tanítványa 11,74 méteres teljesítménnyel lett bronzérmes.

Csata Panna Fotó: ZAC

Klubtársa, Röszler Dóra nem a legjobb előjelekkel utazott a fővárosba, hiszen Csiszár Attila tanítványa a múlt héten az egyik edzésen a térdével csúnyán belerúgott a gátba, majd betegség is kerülgette. Azonban ott akart lenni az OB-n, ahol aztán be is jutott a 60 m-es gátfutás döntőjébe, melynek végén szoros befutóval bronzérmes lett, 9,14 másodperces időeredménnyel.

Röszler Dóra Fotó: ZAC

Az egerszegiek közül Kovács Anna Mária is élete első országos bajnokságán vett részt. Góczánné Tóth Zsuzsa tanítványa döntőbe került a 60 m-es síkfutásban, ahol 8,18 mp-es idővel hetedik helyen ért célba.

Helter Dániel Fotó: KVDSE

A Keszthelyi VDSE fiataljai is rajthoz álltak a Budapesten lezajlott serdülő OB-n. Helter Dánielnek köszönhetően pedig ők sem tértek haza üres kézzel. Csikós József edző versenyzője a 60 méteres síkfutásban 7,42 mp-es eredménnyel (ami egyben egyéni csúcsa is) bronzérmet szerzett. Helter Dániel a 300 méteres síkfutásban is indult a viadalon, és ebben a számban 39,46 mp-es idővel a kilencedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában