Zsámár Lili közel járt az ötven ponthoz

2019.02.12. 17:45

A Vadmacskák SE a találkozó elejétől vezetett a Tata SE ellen

Hatodik győzelmét szerezte meg a női amatőr NB I-es bajnokságban a Kanizsai Vadmacskák SE kosárlabda-együttese, miután biztosan győzte le tabellaszomszédját, a Tatai SE csapatát.

Kühne László

Zsámár Lili nagyszerűen játszott a Tata ellen Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Kanizsai Vadmacskák SE–Tatai SE 93-71

(24-17, 25-20, 25-18, 19-16)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Horváth A., Németh S.

Kanizsai Vadmacskák SE: Zsámár 47/15, Hegyi 2, Bánhegyi 14., Budai D. 24, Karancz P. Csere: Veres 3, Horváth N. 2, Gutai, Scheiber E. 1, Scheiber V. Edző: Zsámár Krisztián.

A kanizsaiak, ahogy kezdtek, azt a ritmusukat végig is tudták vinni az egész találkozó folyamán. Egyik játékrészben sem húztak el igazán, de az első tíz perc eredménye megadta az alaphangot a továbbiakhoz, hiszen a hazaiak nem engedték feljönni a tataiakat. A Komárom-Esztergom megyeiek ugyan a közeli és közép-távoli dobásokat nagyobb százalékban értékesítették, de a Vadmacskák lepattanózásban és a hármasokban sokkalta eredményesebb volt, így a nyolcadik helyen álló nagykanizsaiak nem csupán Tatán, de hazai környezetben is biztosan múlták felül ellenlábasukat, ezzel kicsit a győzelem-vereség mutatóban el is léptek tőlük a táblázaton. Zsámár Lili, a Vadmacskák SE játékosa a találkozón 47 pontot ért el, ez a teljesítmény önmagáért beszél.

Zsámár Lili nagyszerűen játszott a Tata ellen Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A Kanizsai Vadmacskák SE csapata ezzel a sikerével immár a hatodik győzelmét érte el a bajnokságban. A dél-zalai csapat jelenleg a 8. helyen áll a 13 csapatot számláló női amatőr NB I Zöld csoportjában.

Jók: Zsámár L., Budai D.

Zsámár Krisztián: „Fokozatosan elhúzva, a találkozó végére már magabiztossá tettük győzelmünket ezen a fontos meccsen.”

A Vadmacskák SE a következő találkozóját szombaton vívja a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia otthonában.

A Zöld csoport másik zalai résztvevője, a ZTE NKK II. a hét végén nem lépett pályára. Az egerszegiek a következő mérkőzésüket csütörtökön vívják majd, amikor a velük azonos mutatóval álló ELTE Fortis csapatának a vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában