Kosárlabda

2019.01.31. 20:18

Vereséget szenvedett a KVSE és a ZTE NKK II

A Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabdacsapata a tabella második helyén álló Sportdarázs Sopron ellen hazai pályán kapott ki, a ZTE NKK II. csapata pedig Győrben.

Kühne László, Kerkai Attila

Hegyi Vivien (Vadmacskák SE) is jól játszott

Fotó: Szakony Attila

Kanizsai Vadmacskák SE–Sportdarázs Sopron 69-80 (17-26, 23-17, 13-16, 16-21)

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Szalai Zs, Németh S.

Kanizsa: Zsámár 24/9, Hegyi 14/6, Karancz P., Bánhegyi 16, Veres 11. Csere: Scheiber E., Budai D. 4, Horváth N. Edző: Zsámár Krisztián.

Az első negyed 5. percéig egyik fél sem húzott el a másiktól, onnantól a vendégek azonban kihasználták a hazaiak védekezési hibáit. A második felvonás közepétől feljavult a Vadmacskák támadójátéka, Hegyi Vivien, Zsámár Lili és Bánhegyi Beatrix kosaraival két pontra is feljöttek. A nagyszünet után Veres Vivien és Bánhegyi pontos dobásai révén a KVSE a vezetést is átvette, de az utolsó két percben eladott labdáikból a soproniak gyors kosarakat értek el. A kanizsai együttes a veresége ellenére a szezon talán legjobb játékát nyújtotta ezen a találkozón.

Zsámár Krisztián: Végig változatos, jó iramú mérkőzésen a végjátékban maradtunk alul. A döntő pillanatokban pontosabban támadott a Sopron.

Jók: Bánhegyi, Hegyi, Zsámár L.

Hegyi Vivien (Vadmacskák SE) is jól játszott
Fotó: Szakony Attila

Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr–ZTE NKK II. 93-62 (22-15, 30-17, 17-15, 24-15)

Győr, 50 néző. Jv.: Sebesi, dr. Vajda.

ZTE NKK II: Preisinger 13/6, Böcskei 5, Benke 12, Horváth Fanni –, Jurkó 9. Csere: Horváth Fruzsina 16, Her­sics 2, Czigány, Kaj 5, Kovács C. Edző: Horváth Zsófia.

Szorosabb mérkőzésre lehetett számítani, de fizikálisan ezen a mérkőzésen jobb volt a győri csapat. Az egész pályás letámadással és a hazai csapat centereivel nem tudtak mit kezdeni a ZTE NKK II. játékosai, akik sok hibát követtek el. Voltak jó egyéni teljesítmények, és a csapatvédekezésben is voltak jó percei az egerszegieknek, de összességében megérdemelt a házigazda győzelme.

Horváth Zsófia: Nem a vereség miatt vagyok elégedetlen, hanem a mérkőzés képével. Nagyon sok mérkőzésük van ebben az időszakban a lányoknak, remélem, a sok gyakorlás mellett azért majd sikerül előrelépnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában