Megyei foci

2019.01.16. 18:17

Címvédésre készül az Andráshida TE csapata az Északi-csoportban

A megyei labdarúgó II. osztály Északi-csoportjában a címvédő Helsa-Andráshida TE zárta az élen az őszt, hatpontos előnnyel az üldöző Cserszegtomaj előtt.

Bozó Péter

Az Andráshida TE (középen, kékben Májer Tamás) 5–0-ra győzte le a Zalaszentiván együttesét a 12. fordulóban Fotó: ZH Archívum/Katona Tibor

Az Andráshida TE együttesénél a tavalyi bajnoki cím után idén is az első hely megszerzését tűzték ki célul. Az őszt 11 győzelem mellett egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a csapat, így a második Cserszegtomaj előtt hat ponttal vezeti a bajnokságot, míg a harmadik Zalaszentiván és a negyedik Böde hátránya hét egység a listavezető mögött. Az őszi teljesítményről a klub vezetőedzőjét, Szabó Zsoltot kérdeztük.

– Igazából mondhatom azt, hogy elégedett vagyok, hiszen vezetjük a bajnokságot, igaz, a 2. és a 3. helyezett egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – kezdte az értékelést az ATE edzője. – Ha a szezon végén is így fog kinézni a tabella, akkor azt gondolom, hogy mindenki elégedett lehet nálunk. Jól kezdtük a bajnokságot, az első két fordulóban magabiztosan nyertünk Nagykapornakon és Türjén, majd elszenvedtük az első vereségünket a 3. fordulóban, Zalaszentivánon. Azon a mérkőzésen nem játszottunk jól, nem találtuk az ellenfél gyenge pontját. A 3-2-es vereség krónikájához hozzátartozik, hogy mind az öt találat pontrúgásból született, a Szentiván sem tudott akciógólt szerezni, ahogy mi sem. Úgy gondolom, ez a pofon még időben jött, ugyanis ezt követően már nem kaptunk ki többször az ősszel. Döntetlenünk is csupán egy volt, Cserszegtomajon játszottunk 3-3-at, ahol viszont 3-1-ről álltunk fel, és a mérkőzés összképét tekintve rászolgáltunk az egy pontra, mert nem játszottunk rosszul. Az azt követő nyolc találkozónkat megnyertük, köztük a Zalaszentiván elleni visszavágót is. Azon az összecsapáson 5-0-ra győztünk, amivel azt gondolom, valamilyen szinten nyomatékosítottuk azért, hogy ennek az osztálynak talán mi vagyunk a legjobb csapata.

Az Andráshida TE (középen, kékben Májer Tamás) 5–0-ra győzte le a Zalaszentiván együttesét a 12. fordulóban Fotó: ZH Archívum/Katona Tibor

– Nem lesz könnyű azért ezt a bajnokságot megnyerni, mert az első négy helyezett nem rossz csapat, a többiek pedig ellenünk azért mindig felszívják magukat, az Andráshidát szeretnék megverni. Nem szabad egy percig sem félvállról venni ezeket a mérkőzéseket, hanem keményen, határozottan kell játszani, akkor azt gondolom, hogy meg lehet ez a hőn áhított bajnoki cím. Nem örülök viszont annak, hogy változott a bajnokság lebonyolítása a tavalyihoz képest. A rájátszásnak jobban örültem volna, mert nem igazságos ez az idei kiírás. Ha azt nézem, hogy a 2–3. helyezett ellen kétszer kell idegenben játszanunk és egyszer itthon a szezon során, akkor azt hiszem, meg is fogalmaztam, hogy mi a problémám ezzel a rendszerrel.

Az Andráshida TE a tavalyi bajnoki cím után nem vállalta a magasabb osztályban való indulást, ennek okairól is beszélt a csapat vezetőedzője.

– A célunk az, hogy szeretnénk nyáron a megyei I. osztályban elindulni, ezért mindent meg is fogunk tenni. Tavaly az U16-os csapatunk nem volt még kész, ami a megye I-ben előírás, de már rendben van az utánpótlásunk. Most már csak a bajnokság másik nyolc csapata lehet akadály, ha őket le tudnunk győzni, akkor feljebb tudunk lépni.

Az ATE jövő héten kezdi meg a felkészülést a tavaszi szezonra, a részletekről is megkérdeztük Szabó Zsoltot.

– A bajnokság kezdéséig minden hétvégére van már lekötött edzőmérkőzésünk, sőt, két alkalommal kedden is játszunk. Igyekeztünk azért erősebb ellenfeleket keresni, egy-két megye I-es csapat ellen is pályára lépünk. Emellett heti két edzéssel készülünk a tavaszra, komolyan gondoljuk, hogy szeretnénk feljutni az I. osztályba.

A téli erősítésekkel kapcsolatban a vezetőedző elmondta, vannak tárgyalások, de a legnagyobb erősítés az lenne, ha nem távozna a csapattól senki.

– Eddig nem jelezte felém egyik játékos sem, hogy el akarna menni, úgyhogy ha nem is tudunk igazolni, akkor is azt gondolom, ezzel a kerettel azért esélyesek vagyunk arra, hogy bajnokságot nyerjünk.

A csapat házi góllövőlistája:

21 gólos: Doszpoth Sándor Dávid.

8: Keszei Péter.

5: Kovács Roland, Parrag Krisztián.

3: Boczföldi Mihály, Doszpoth Dávid, Düh Olivér, Kovács Patrik, Molnár Norbert, Vincze Ádám.

2: Balog Csaba, Kocsis Martin, Májer Tamás.

1: Cseke Alex, Orbán Attila, Völler Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában