Szabadics Kanizsa Kupa

2019.01.22. 18:48

Az FC Nagykanizsa tagjai is szeretik a teremfocit

2012 óta már a nyolcadik teremlabdarúgó Szabadics Kanizsa Kupa volt soron a Zsigmondy-csarnokban, s a torna végén nem címvédésről beszélhetünk, hiszen az NB III-as FC Nagykanizsa kék színben vitézkedő csapata győzött.

Kühne László

A végül döntőig jutott K&H Nagykanizsa (kék-feketében) a viadal során a Göcsej Nyomda Zalaegerszeggel is megmérkőzött Fotó: GSz

Amúgy a torna rögtön egy presztízsmeccsel indult, hiszen a mindig jó nevűnek számító Mu-Vill legyőzte pénteken este az előző kiírás győztesét, a Délzalai Vízmű SE-t. A mu-villes csapatvezető, Berkes Tibor szavai azonban már akkor is utaltak arra, hogy valóban eljött a generációváltás ideje e versengés keretein belül is, hiszen a jóval harminc fölötti, amúgy jók kispályázók mögött bizony végérvényesen feltűntek a villámgyors huszonévesek, akik a legtöbbször fordulékonyságukkal operálva egyszerűen átrohannak az idősebbeken. A csoportokban persze az olyan botlások, mint amilyen a Vízműé is volt, még belefértek az esélyesek részéről, a középdöntős szakaszban azonban sok esetben érkezett el az igazság pillanata. (Igaz, már akkor feltűnt, hogy a kupa szabályait jól adaptálta az NB III-as FC Nagykanizsa piros és kék egysége is...) A Vízmű ott már következményekkel kapott ki a „piros” Kanizsától, a „teremmenő” Metaxa a Mu-Villt és a szintén jó nevű Beluccit is maga mögött hagyta, a helyben „tradicionális” FC Kau az összeszokottságával operált jól, míg a frissiben a téli időszakban összetrombitált K&H Nagykanizsa pedig berobbant a köztudatba azzal, hogy csak-csak elment a fináléig, ráadásul úgy, hogy a megyében ugyancsak jó nevű Sasi Benz legénységét is legyőzték nagy különbséggel. A negyeddöntőig eljutó csapatok egyikénél sem szoktak már a teljesítményre panaszkodni, akik pedig már a legjobb négy közé kerülnek, esetükben már bármi előfordulhat.

- Nem focizunk hosszú ideje együtt, de csupa olyan fiatal vagyunk, akik korábban a kanizsai utánpótlásban szerepeltek, most pedig a megye dél-zalai részen játszunk különböző klubokban – mondta el a 19 esztendős Losonczy Máté a végül másodikként zárt K&H együtteséből, aki nagypályásként a zalakomáriaknál futballozik. – Volt már egy dobogós helyezésünk az idei szezonban ezzel a gárdánkkal, de tudtuk, hogy a döntő esélyese a Kanizsa kék egysége.

A végül döntőig jutott K&H Nagykanizsa (kék-feketében) a viadal
során a Göcsej Nyomda Zalaegerszeggel is megmérkőzött Fotó: GSz

S ha már az FC Nagykanizsa szóba került, a klub két szekcióját is nevezte a tornára és soraikban több úgymond próbázót is felfedezhettünk. Így például a somogyi végekről érkezett Kulcsár Kristóf és Szalai Norbert is, akik ezen a héten Barna László foglalkozásait látogatják. A két említett játékos a pirosaknál kapott lehetőséget a Zsigmondy-csarnokban és harmadik helyet könyvelhettek el, míg a kupát a Kanizsa „kék” hódította el. A torna legjobb kapusának Borsi Bencét (FC Nagykanizsa piros), legjobb játékosának Béli Milánt (FC Nagykanizsa kék) választották, míg a gólkirályi címet Marczin Balázs (FC Kau) szerezte meg 5 góllal. A kupa legfineszesebb találatát éppen Béli rúgta Borsinak az elődöntőben úgy, hogy gyakorlatilag a saját hatosáról ívélt az ellenfél hálójába...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában