A III. osztály Keleti-csoportjában még semmi sem lefutott, sőt…

2019.01.30. 18:30

A Hévíz II együttese mindig a bajnoki elsőségre hajt

A megyei futball bajnokság III. osztály Keleti-csoportjában a Hévíz II együttese áll az élen, de gyakorlatilag „kéz a kézben” halad az Óhíddal.A hévíziek továbbra is a bajnoki címet óhajtják, ahogy azt tavaly is megszerezték, így címvédők a csoportban.

Kerkai Attila

Az utolsó játéknapon ugyan az Alsópáhok 3-1-re legyőzte a hévízieket (14-essel Németh Gyula), de botlott az Óhíd is, így meglett az őszi elsőség

Fotó: ZH Archívum

A Keleti-csoport meghatározó együttese a Hévíz II csapata, melynek részéről tulajdonképpen az lenne a meglepetés, ha nem lenne harcban az elsőségért. Évek óta a legjobbak egyike a csoportban, több bajnoki címmel a háta mögött. Az őszt 11 győzelemmel és 3 vereséggel, 33 ponttal zárták a fürdővárosiak, s pontosan ugyanezekkel a mutatókkal rendelkezik a vele azonos ponttal álló Óhíd is.

– Nagy terveink nincsenek, pontosabban ugyanazok, mint korábban: ahol a csapat indul, ott mindenképpen meg akarja nyerni a bajnokságot – mondta el „távlati” terveikről Fóth Gyula, a Hévíz II csapatvezetője. – Ugyanakkor a mezőnyben van több csapat is, amelyik hasonlóképpen esélyes a bajnoki címre, de mi szeretjük a kihívásokat, és ez a csapat tagjainak is az álláspontja. A legutóbbi bajnokcsapatból többen már nincsenek velünk, ennek nem örültünk, de munkahelyi, illetve családi okok miatt távoztak, s ezeket meg kell értenünk. Javarészt fiatalabbak érkeztek a kerethez, és azt szeretnénk, ha a frissítés tovább folytatódna. A Hévíz II ugyanis nem csak egy csapat, egy kicsivel annál több, és azt szeretnénk, ha ez a közösség a jövőben is erről lenne híres. A télen sok változást nem tervezünk, várjuk a rajtot.

Az utolsó játéknapon ugyan az Alsópáhok 3-1-re legyőzte a hévízieket (14-essel Németh Gyula), de botlott az Óhíd is, így meglett az őszi elsőség Fotó: ZH Archívum

A nyártól egycsoportossá válik a megyei II. osztály is, de mint megtudtuk, a Hévíz II csapata továbbra sem akar magasabb osztályba kerülni. Maradnak ugyanitt, a III. osztályban.

– Az idő és az utazás meghatározó, s tavaly ugyan akadt egy felvetés, hogy vállaljuk be a magasabb osztályt, de végül ezt elvetettük – folytatta ezzel Fóth Gyula a beszélgetést. – Egységesek vagyunk, és ez a pályán is így van. Éppen ezért nem is emelnék ki senkit, ugyanis csapatként vagyunk ott, ahol. Az eredmények is azt mutatják, ha mindenki hoz egy jó átlagot, akkor jönnek az eredmények. Ha pedig valakinek nem megy, a többiek kisegítik, s ez így van jól. Ahogy mondtam, mindent megteszünk azért, hogy újra bajnokok legyünk, de a Keleti-csoport tényleg kiegyensúlyozott. Az igaz, hogy egy-két csapat jobb erőkből áll, ám már nincs akkora különbség, mint az előző években. Ezért nem lehet senki ellen úgy kifutni a pályára, hogy úgyis jön majd magától a három pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában