Hatalmas sikerként élik meg

2019.01.14. 20:00

A Gabora Gála-győztes Trió Egerszeg-ZTE a közönség kedvence is lett

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Trió Egerszeg-ZTE öregfiúk teremlabdarúgó csapata megnyerte a 27. Gabora Gálát. A nagyszerű siker hátteréről Szente Gábor csapatvezető mesélt, aki társaival együtt büszke az elért nagyszerű győzelemre.

Kerkai Attila

A győztes egerszegi csapat, a hátsó sorban Gabora János, a gála főszervezője Fotó: a szerző

A Trió Egerszeg-ZTE öregfiúk csapata másodszor kapott meghívást a salgótarjáni Gabora Gálára, amely a legrangosabb hazai öregfiúk-tornának számít. Nem véletlenül, hiszen az évek során remek csapatok, jól ismert labdarúgók vettek részt rajta, sőt tavaly a Real Madrid is az indulók között volt. Egy éve is tudósítottunk az eseményről, hiszen a Gabora Gálán első alkalommal indult Trió Egerszeg-ZTE a bronzérmet szerezte meg.

Egy esztendő elteltével ismét ott voltak az egerszegiek a salgótarjáni eseményen. Érdekesség, hogy a zalai megyeszékhelyet képviselő együttes 1999-ben nyert utoljára a Gabora Gálán, amikor a ZTE csapata győzött. Méghozzá annak a Balázs Zsoltnak a vezérletével, aki most is ott volt, hiszen a Trió Egerszeg-ZTE szakvezetői posztját töltötte be. Az egerszegiek már a csoportmeccsek során is remekeltek, legyőzve a DAC Dunaszerdahely csapatát (5-2), majd a Videotont (2-0), végül pedig a DVSC-t (6-1). A csoportgyőzelem döntőt ért, melyben a zalaiak a másik ágon finalista Pécs csapatával találkoztak, de a baranyai alakulat sem tudta megállítani a lehengerlően játszó zalaiakat, akik 5-3-ra győztek.

A Molnár Balázs, Mihalecz Péter, Kaj András, Marian Sluka, Kocsárdi Gergely, Orbán Norbert, Szente Gábor, Zöld Szilárd, Vörös Miklós, Papp Tamás, Nikitscher Norbert összeállítású csapat „szóvivője” és csapatvezetője, Szente Gábor érthető módon boldogan nyilatkozott társai nevében is.

A győztes egerszegi csapat, a hátsó sorban Gabora János, a gála főszervezője Fotó: a szerző

– Rengeteg korábbi NB I-es játékos lépett parkettre a tornán és a mezőny összetétele is önmagáért beszélt – mondta el érdeklődésünkre Szente Gábor. – Gyakorlatilag minden együttesben hat-hét olyan játékos volt, aki az élvonalban játszott, ezért is nagy szó a sikerünk, de talán szerénytelenség nélkül mondhatom: valóban lehengerlően játszottunk. Ami nagyon nagy élményt jelentett, hogy a torna során a helyi közönség sorain belül kialakultak a csapatok szurkolói csoportjai. Sok rajongója lett együttesünknek, rengetegen szurkoltak nekünk, nagyon jó érzés volt így zalaegerszeginek lenni.

A csapat névsorán végigfutva látható, hogy a ZTE FC több korábbi játékosai is a csapat tagja volt. A 40 év felettiek számára rendezett tornán Molnár Balázs kvázi vészkapusként játszott, ahogy azt már megszokhatták tőle ezeken a viadalokon, ezt a szerepkört remekül töltötte be. Ahogy a többiek is, Vörös Miklós pedig a torna aranycipőse lett.

– Az elmúlt hetekben szinte minden hét végén játszottunk a különböző teremtornákon, év közben pedig a városi kispályás bajnokságban szerepelünk – folytatta Szente Gábor. – A mostani győzelem után, azt hiszem, jövőre is meghívnak bennünket a Gabora Gálára. Tavaly a Real Madridot sikerült elhozni, s ahogy hallottuk, jövőre a szervezők megpróbálják a Barcelona öregfiúk csapatát meghívni. Egyelőre semmi sem biztos, de nagy élmény lenne, ha sikerülne, pláne úgy, hogy mi is ott lehetnénk a gálán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában