Családias hangulatban érkeztek meg a télbe

2018.11.20. 07:00

Több százan futottak Lentiben

Több mint 350 futó indult el a meghirdetett távokon vasárnap, a helyi Iszkiri Futóklub hagyományos téli futóversenyén.

Korosa Titanilla

Rajtol az Iszkiri versenyének egyik gyerekfutama Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

A Fuss át az őszből a télbe! felhívással harmadik alkalommal szervezett futóversenyt a futóklub. Sok érdeklődőt vonzott a program, a távokat 400 és 800 méteren, illetve 2,5, 5, 11,3 és 21 kilométeren hirdették meg, míg a 70 év felettiek 100 méteres, „hetvenkedő” távon indulhattak. A félmaratonra 71-en neveztek, hasonlóan alakult a létszám a két hosszabb távon, míg a 2,5 km-es futamot 31-en teljesítették. Gyerekek is szép számmal érkeztek idén is, összesen 81-en futottak a rövidtávokon, mellettük 20 sportos nyugdíjas teljesítette a 100 métert.

– Eddigi versenyeink közül a mostanira érkezett a legtöbb futó – mondta el a szervezők részéről Hőninger János. – Az egyik újdonság, hogy a félmaraton a városrészeken haladt át, érintette az erdei kerékpárutakat. Több futó megjegyezte, hogy kellemes volt ilyen szép környezetben futni. A fiatalok közül többen választották a hosszabb távokat, 5 km-en 10 év körüliek is futottak már, 400 méterre pedig ovisok is neveztek. Többen Budapestről utaztak Lentibe futni, olyanok, akik keresik az ilyen családias hangulatú versenyeket és közben felfedezik a környéket. Mellettük visszatérőket és több szlovén indulót köszönthettünk.

Rajtol az Iszkiri versenyének egyik gyerekfutama Fotó: Korosa/Zalai Hírlap

A futóknak kedvezett az időjárás is: bár hideg volt vasárnap, de nem esett csapadék, így jó eredmények is születtek. A legjobb időt a férfiak 21 km-es távján a szombathelyi Zsódér Zsolt (1:20:28 óra), a nőknél pedig a bagodi Németh Lilla (1:32:52) futotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában