Kézilabda

2018.11.29. 19:58

Magabiztosan nyert otthon az Egerszegi KK és a Hévíz SK is a női kézilabda NB II-ben

A női kézilabda NB II-ben az elmúlt hétvégén győzelmet aratott megyénk mindkét csapata. Az Egerszegi KK-ra pedig még hét közben is várt egy erőpróba.

Jóna István

Az egerszegi Szalai Marietta készül átlövésre a Celldömölk elleni meccsen Fotó: Jóna István

Fotó: Jóna István

Délnyugati csoport:

Hévíz SK–Duna-Pent NKSE 36-25 (15-15)

Hévíz, 100 néző. Jv.: Hullman, Weinert.

Hévíz SK: Molnár – Cseberkó 1, Vágó 2, Kovarszki 2, Burghardt 10, Gácser 9, Czigány 1. Csere: Bán-Farkas (kapus), Holczbauer 4, Borsi, Buzás 2, Balogh, Berecz 5, Penzer, Halász. Edző: Baranyai Norbert.

Az első tíz percben a vendégek az „öltözőben maradtak”, szinte minden hazai támadás gólt hozott 7-1-ig. Négyszer zörrent a hazai háló, nyitottabb játék következett, és felváltva születtek a gólok. Jó kezdést követően meglepetést okozott a 12-12-es állás a 25. percben, és izgulni lehetett, hogy ne hátránnyal forduljon a Hévíz. A második játékrész lendületes játékkal, szép hazai támadásokkal kezdődött. A hajrában a házigazdák kapusuk helyett többször mezőnyjátékost állítottak a pályára. Ebben a szakaszban 14 góljukkal szemben csak 4-et kaptak, így vált magabiztossá sikerük.

Jók: Burghardt, Gácser, Molnár.

Északnyugati csoport:

Egerszegi KK–Celldömölki VSE 31-22 (14-13)

Zalaegerszeg, Kölcsey-­gimnázium, 100 néző, Jv.: Ritter, Zámbó.

Egerszegi KK: Tállai – Jáger, Hári 6, Szalai 7, Béres 5, Mátyás 1, Balogh 4. Csere: Mikolics (kapus) Pem, Gotthárd 7, Csata, Bogár, Marton 1. Játékos-edző: Csatáné Balogh Beatrix.

Az egerszegi Szalai Marietta készül átlövésre a Celldömölk elleni meccsen Fotó: Jóna István

Jól kezdtek a hazaiak, akik közül főleg Béres volt eredményes (9-6). A szünetre a folytatásban pontosabbá váló vendégek csökkenteni tudták hátrányukat. Fordulás után Szalai és Gotthárd találataival állva hagyta ellenfelét az EKK (20-14). Tállai remekül védett, a hazai támadások pedig rendre góllal fejeződtek be. A félidő második felében Hári átlövéseivel növelte előnyét a házigazda. A hajrára a vendégek láthatóan elkészültek erejükkel, az egerszegiek pedig a várnál nagyobb különbségű győzelmet arattak. Ez volt az EKK második sikere ebben a bajnokságban.

A 10. fordulóban Győrbe látogatott az egerszegi együttes – a vendéglátók kérésére rendhagyó módon szerdán.

Győri Audi ETO KC U22–Egerszegi KK 37-23 (21-11)

Audi Aréna Győr, 50 néző,.Jv.: Hársfalvi, Mórocz

Egerszegi KK: Mikolics – Gotthárd 3, Mátyás 3, Béres 3, Hári 5, Balogh, Bogár. Csere: Tállai (kapus), Pem 6, Csata 3. Edző: Csatáné Balogh Beatrix.

A BL-győztes Győr utánpótláscsapata ellen foghíjasan állt ki az EKK. A hazaiak főleg indulásokból építették előnyüket. A zalaiak hősiesen és nagy elszántsággal küzdöttek és helyenként jó védekezéssel és támadásokkal hozták olykor kellemetlen helyzetbe a hazaiakat. A Győr végig vezetve, megérdemelten nyert.

Csatáné Balogh Beatrix: A Celldömölk elleni, nagy különbségű győzelem rendkívül fontos volt. Végre több játékos is jól teljesített. A Győr ellen kevesen voltunk, de becsülettel küzdöttünk, a különbség elfogadható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában