A Cegléd elleni győztes gól szerzője

2018.11.08. 11:52

Balázs Zsoltnak agyrázkódása van, péntekig kórházban marad

A labdarúgó NB II 16. fordulójában a többi meccs eredménye ismeretében elmondható, hogy a ZTE FC szerda este nagyon fontos győzelmet (1-0) aratott a Cegléd ellen. A győztes gól szerzője, Balázs Zsolt agyrázkódást szenvedett és péntekig kórházban marad.

Kerkai Attila

Balázs Zsolt itt már átemelte a labdát a kapus felett, amely a hálóban kötött ki. A gólszerzőnek ez a pillanat is kiesett... Fotó: Pezzetta Umberto /Zalai Hírlap

Az, hogy a ZTE FC – Cegléd találkozót nem úgy fogják emlegetni, mint a szezon egyik legszórakoztatóbb összecsapása, ez borítékolható, de eleve arra készült a ZTE csapata, hogy nem lesz könnyű dolga Nagy Tibor együttese ellen. Amikor a 14. percben Balázs Zsolt megszerezte a vezetést a ZTE FC-nek benne volt a játékban, hogy jönnek az újabb találatok, de a Cegléd onnantól annyira visszaállt és csakis a védekezéssel törődött, hogy érezni lehetett: itt nem lesz látványos futball. Amit nem is szeretnénk számon kérni a ZTE FC csapatán, ugyanis a feladatot maximálisan teljesítette. Győzött, ott maradt a Gyirmót mögött a második helyen, és a mögötte lévők is begyűjtötték a három pontot. Az egerszegieknek ezért volt fontos ez a siker.

Balázs Zsolt itt már átemelte a labdát a kapus felett, amely a hálóban kötött ki. A gólszerzőnek ez a pillanat is kiesett... Fotó: Pezzetta Umberto /Zalai Hírlap

A mérkőzés egyetlen gólszerzője, Balázs Zsolt már a 18. percben lekéredzkedett a pályáról, amin nem lehetett csodálkozni. a A 4. percben szó szerint „elütötték”, óriási esett és a fejét ütötte be. Úgy tűnt, hogy már ekkor lecserélik, de vissza akart jönni a pályára, majd gólt lőtt, de érezte, hogy ez nem fog menni.

Csütörtökön sikerült Balázs Zsolttal beszélnünk, akit a kórházban értünk utol... Kiderült, hogy a mérkőzés után kivizsgálásra bevitték és a gyanú beigazolódott: agyrázkódása van. Amikor avval próbáltuk vigasztalni, hogy legalább szép gólt szerzett, azt mondta, nem emlékszik rá.

- Magát a gólt a telefonomról visszanéztem, de teljesen kiesett számomra a mérkőzés – mondta Balázs Zsolt. – Az, hogy mi történt velem, mi történt a lecserélésemkor, s onnan hogyan hoztak be. Az első emlékem, hogy a kórházban, pontosabban ebben a szobában vagyok... Azt hittem, hogy ma kiengednek, de egy napig még itt kell maradnom. Talán pénteken hazamehetek.

Balázs Zsoltnak természetesen jobbulást kívánunk, a ZTE FC vasárnap a Budafok vendége lesz, de rá biztosan nem számíthat a szakvezetés. Méghozzá, egy újabb fontos játékosra...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában