Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület

2018.10.05. 18:04

A zalai fogathajtó csapat dunántúli bronzérme

A 3. helyet szerezte meg a IV. Dunántúli Megyék és Dél-Szlovákia Kettesfogathajtó Döntőjében a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület Zalát képviselő csapata.

Gyuricza Ferenc

A bakon a zalai csapat egyik tagja, Lebics István Fotó: archív/GYF

A Fejér megyei Sárkeresztúron lezajlott döntőre minden érintett megye a saját válogatóversenyének vagy bajnokságának dobogósait delegálhatta, illetve egy indulási lehetőségről mindegyikük szabadon dönthetett. Ugyancsak négy fogatot indíthat Felvidék, míg a mindenkori rendező megye hat versenyzőt nevezhet. A döntőn kvalifikáció nélkül vesz részt az előző év egyéni bajnoka, aki egyben a bajnokság vándorserlegének eddigi tulajdonosa is volt. A csapatversenybe megyénként minimum kettő, de legfeljebb három fogat eredménye számít.

A bakon a zalai csapat egyik tagja, Lebics István Fotó: archív/GYF

Az indulás lehetőségével idén Komárom-Esztergom megye nem élt, így 38 fogat volt ott a rajtnál. Megyénket Zalalövőről Kránicz Ferenc, Lebics István, Szalai József és Szalár Róbert képviselte. A kétfordulós akadályhajtás Fejér megyei győzelmet hozott, a Mezőszilasi Lovassport Egyesület színeiben induló Semjén Attila verőhiba nélkül, a legjobb időeredménnyel fejezte be a versenyt, míg a második a zalai versenypályákon is gyakran megforduló Vas megyei Geröly Tibor (a Főnix Lovas Egyesület fogatosa) lett. A zalai indulók közül hárman, Szalár Róbert, Lebics István és Szalai József ugyancsak verőhiba nélkül, de némileg rosszabb időeredménnyel teljesítették a pályát, így végül – a fenti sorrendben – a 6., 7., és 8. helyen zárták a versenyt. Kránicz Ferenc 34. lett. A csapatversenyben Vas megye végzett az élen, megelőzve Fejért. Zala a harmadik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában