Értékes válogatópontok

2018.10.26. 18:45

A Toriki KHKE tagjai is részt vettek a Hungarian Openen

Újabb kvalifikációs viadalt rendeztek a WKF karate Európa-bajnokságra. Szigetszentmiklóson, a nemzetközi Hungarian Open Grand Prix – Saman Kupa az egerszegi Toriki KHKE szempontjából sikeres versenyt volt.

Jóna István

Balról Lakatos Noel Márk, Forintos Fruzsina, Takács Virág Vivien, Takács Ferenc edző, Osbáth Lora és Osbáth Hanna Fotó: a szerző

A Magyar Karate Szakszövetség kvalifikációs versenysorozatának pontszerző versenyén a jövő évi dániai korosztályos Európa-bajnokságra lehetett ismét gyűjteni a pontokat. A verseny Horvátország és Szlovákia korosztályos válogatottjának is kvalifikációt jelentett, így nem csoda, hogy nyolcszáznál is több nevezés érkezett az 50 hazai és 47 külföldi egyesület részéről, összesen tíz országból.

Balról Lakatos Noel Márk, Forintos Fruzsina, Takács Virág Vivien, Takács Ferenc edző, Osbáth Lora és Osbáth Hanna Fotó: a szerző

A kitűnő szervezésnek köszönhetően egy magas színvonalú eseményen vettek részt az indulók, így az egerszegi Toriki KHKE is. Takács Virág Vivien számára az őszi szezon eddig igencsak sikeresen alakult, hiszen a kvalifikációs versenysorozatban 6 ponttal vezeti az U–21-es korosztály –61 kg-os súlycsoportjának küzdelmeit. Szigetszentmiklóson a második helyet szerezte meg, s amennyiben az utolsó megmérettetésen is dobogóra áll, akkor indulási jogot szerez a dániai Európa-bajnokságra. Forintos Fruzsina a juniorok között figyelemre méltó teljesítménnyel indította a szezont, most nem tudott nyerni, de még harcolhat a pontokért. Lakatos Noel Márk összeszedetten küzdött, kitűnő teljesítményt nyújtva hozta a tőle elvárható eredményt és győzött. Osbáth Lora és Hanna a magasabb korcsoportban kezdték a versenyidőszakot, ellenfeleik rutinosabban küzdöttek, ennek ellenére szépen helytálltak.

Az alábbi helyezéseket érték el a Toriki versenyzői. U–21, –61 kg: 2. Takács Virág Vivien. Junior, –48 kg: 3. Forintos Fruzsina. 12 évesek, +57 kg: 1. Lakatos Noel Márk. 10 évesek, +40 kg: 3. Osbáth Hanna és Osbáth Lora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában