Kosárlabda

2018.09.01. 19:33

Nagyon sima ZTE KK-siker, immár légiósokkal kiegészülve

Szombaton este újabb felkészülési mérkőzést játszott a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata, amely az osztrák élvonalbeli Arkadia Traiskirchen Lions csapatát fogadta.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Arkadia Traiskirchen Lions 96-47 (21-19, 27-4, 23-10, 25-14)

Zalaegerszeg, 500 néző. Jv.: Török, Horváth A., Benedek Z.

ZTE KK: Doktor 15/6, Papp 10/3, Durázi 18, Kis R. 9, Szabó Zs. 16/6. Csere: Thompson 3/3, Gliebov 10/9, Agafonov 2, Gulyás 4, Bagó 6, Farkas A. 3/3, Kovács M. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Ismét szépen megteltek a Zalakerámia Sportcsarnok lelátói, hiszen a gyakorlómérkőzés ellenére az ötszáz néző nem csekélység. A nézők immár a ZTE KK új légiósaira is kíváncsiak lehettek, s noha Bencze Tamás vezetőedző korábban úgy tervezte, hogy csak az amerikai Thompsont küldi pályára, végül a pénteken „befutott” két új ukrán szerzemény Glebov és Agafonov is pályára lépett.

Az osztrák bajnokságban szereplő Traiskirchen ellen gyorsan gyűltek az egerszegi pontok, (16-10), később viszont felzárkóztak a vendégek. A zalaiak nyári szerzeményei közül megint Durázi volt az, aki nagy kedvvel játszott, a ZTE KK biztosan vezetett (36-23), Szabó is ponterős volt. Bencze Tamás sokat forgatta csapatát, s mint előzetesen elmondta, a két ukrán fiút is csak annyit fogja játszani, amennyit szükséges, hiszen az idő rövidsége miatt gyakorlatilag még nem ismerik a csapat eddig gyakorolt figuráit. Ennek ellenére az egerszegiek előnye tetemesre nőtt (47-23), érthető, hogy a közönségnek is tetszett ez. Az osztrákok mindössze négy pontot hoztak össze a második negyedben. A folytatásban sem nagyon akart összejönni a Traiskirchennek a pont (60-23), így csupán kellemes edzőpartnernek bizonyultak az osztrákok. A harmadik negyed közepén aztán hosszú idő után „beesett” egy hármasuk, de mardat az összkép. Azaz, a ZTE KK könnyedén vezetett, ám az látszott, hogy komolyan vette a találkozót és nagyon biztosan győzött.

A ZTE KK kerete a hét elején lesz teljes, hiszen várják a negyedik légióst, az amerikai Dustin Ware-t. Jövő szombaton pedig egy újabb külföldi ellenfél, a szlovén KK Lasko érkezik Egerszegre, amely vélhetően sokkal komolyabb játékerőt képvisel majd.

Frissítés: A ZTE KK honlapja alapján megváltozott a KK Lasko elleni találkozó időpontja, melyet már szeptember 7-én pénteken (19.00) megrendeznek a Zalakerámia Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában