Multifunkcionális felület

2018.09.10. 19:23

Műanyag borítású sportpálya készül Zalalövőn

A helyi önkormányzattal együttműködésben végez sportinfrastrukturális fejlesztéseket a kisvárosban a Ricsilla Kft. Jelenleg egy műanyag borítású multifunkciós sportpálya kialakítása zajlik.

Gyuricza Ferenc

Erről Mészáros Richárd, a Ricsilla Kft. társtulajdonosa és szakmai vezetője, valamint Pintér Antal zalalövői polgármester tartott közös tájékoztatót. Mészáros Richárd kiemelte: a zalaegerszegi Ricsilla Sportszolgáltató Kft. az általuk főleg megyeszerte, de néhány alföldi városban is folytatott kosárlabda-utánpótlásképzés infrastrukturális feltételeinek megteremtése érdekében, a TAO-rendszer biztosította támogatási lehetőségek kihasználásával végez fejlesztéseket. Zalalövőn 13 millió forint értékben ruháztak be a helyi általános iskola tornatermében, többek között felújították a padlót, hővédő fóliával és rolóval látták el az ablakokat, illetve új kosárlabdapalánkokat szereltek fel.

Ez a helyszín a méreténél fogva azonban csak edzések megtartására alkalmas, így a régi piactéren belekezdtek egy műanyag borítású, szabványos méretű multifunkciós pálya kialakításába is, amit edzések és mérkőzések lebonyolításán túl testnevelésórákon is használhatnak. Ezenfelül a város lakói is sportolhatnak ugyanott. A beruházás értéke 72 millió forint, a pályát október végén adják át. Mint elhangzott még, reményeik szerint a jövőben akár könnyűszerkezetes fedést is tudnak biztosítani a pálya fölé.

Pintér Antal a helyi képviselő-testület nevében támogatásáról biztosította a kezdeményezést, hiszen az a városnak is elemi érdeke. Ezért az önkormányzat átvállalja a TAO-támogatás önrésze biztosításának egy részét, s minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a fedéshez szükséges forrást is előteremtsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában