Georgikon Kar

2018.09.29. 14:51

Korábbi olimpikon volt a vendég Keszthelyen, az idei UNESCO Nemzetközi Egyetemi Sportnapon

Az UNESCO néhány éve szeptember 20.-át nemzetközi egyetemi sportnappá nyilvánította. A Pannon Egyetem, ezen belül a keszthelyi Georgikon Kar is rendszeresen csatlakozik az eseményhez, s részt vesz a rendezvényen.

Dr. Pintér Ákos

A harmadik éve rendezendő közös, Pannon Egyetem kampuszai közötti verseny keretében egy időben Veszprémben, Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen három versenyszámban küzdöttek meg egymással az egyetem hallgatói, dolgozói. Mindhárom versenyszám egy óra időtartamig tartott.

Kosárlabda büntető dobásokban (3 fős csapatok) Keszthely győzött (834 kosár), ingafutásban Nagykanizsa nyert (644 hossz), míg evezős ergométer csapatversenyben Veszprém diadalmaskodott (17210 méter).

A keszthelyi rendezvényen emellett még kispályás labdarúgás, lovaglás, íjászat, asztalitenisz, tollaslabda és darts lehetőség fogadta a mozogni, sportolni vágyó egyetemi polgárokat. Az idei egyetemi sportnapon, Keszthelyen összesen 82 fő vett részt (64 hallgató, 18 dolgozó, ebből 8 szervező).

A sikeres sportnapot a Georgikon korábbi testnevelő tanárának, a Németországban élő Dr. Molnár Albinnak – az 1960. évi Római Nyári Olimpiai Játékok vitorlázó versenyzője (repülő hollandiban 13. helyezett), később kiváló vitorlázó edző – színvonalas vetítéses, élménybeszámolós előadása zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában