Győzelem

2018.09.30. 18:56

Barczi és Gajdos góljai hozták meg a ZTE sikerét

A labdarúgó NB II 10. fordulójában hazai pályán szerette volna javítani nemcsak hazai, de összmérlegét is a ZTE FC együttese, melynek vendége a Dorog volt. A ZTE FC nagy csatában győzött és ez volt számára most a legfontosabb.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

ZTE FC – Dorog 2-1 (1-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1285 néző. Jv.: Radványi (Máyer, Legeza).

ZTE FC: Zöldesi – Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi – Hudák (Novák, 71.), Bedi – Babati, Barczi (Horváth K., 80.), Madarász (Németg E., 88.)- Gajdos. Vezetőedző: Dobos Barna.

Dorog: Zima – Fürjes, Berkó (Vígh, 85.), Nagy Zs., Papp – Faragó (Városi (75.), Mészáros Á., Kitl, Szedlár – Hegedüs, Nagy I. Vezetőedző: Miskei Attila.

Gólszerzők: Barczi (43.), Gajdos (52.), illetve Hegedüs (46.).

Sárga lap: Hudák (66.).

Az elmúlt mérkőzések összeállításához képest annyiban változott a ZTE FC felállása, hogy a két magas támadó közül (Novák, Popin) egyikük sem kapott helyet a kezdőben. A ZTE szándéka érződött, vagyis, igyekezett már korán letámadni az ellenfelet. A labdabirtoklás megvolt, csak a támadásépítés nem bizonyult pontosnak, na meg a Dorog is jól megszervezte a védekezését. A vendégek egyértelműen a kontrákra rendezkedtek be és ahogy telt az idő, a ZTE pedig nem tudta nyomás alá helyezni az ellenfelet, a Dorog egyre bátrabb lett. Érthetetlen volt, hogy az egerszegiek nem tudtak semmit előhúzni tarsolyukból, amivel kizökkentették volna a Dorogot a játékából. A 37. percben Hegedüs lépett ki (nem volt lesz ) és csak Zöldesi védésén múlott, hogy nem került hátránya a ZTE FC. A 43. percben pedig vezetett a házigazda. Devecseri remek keresztpasszát Babati azonnal (ez volt a klucs) lefejelte a bal oldalról befele induló Barczi Dávidnak, aki éles szögből, 12 méterről megszerezte első gólját a ZTE-ben, 1-0. És maradt még egy helyzet az első félidőben: Berkó lövésébe vetődött bele Devecseri. Ha nem teszi, alighanem egyenlít a Dorog...

Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap
Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

A második félidőre a vendégeknél beállt Paudits Patrik, aki az elmúlt szezonban a ZTE FC játékosa volt, de nem ő villant... Közvetlenül a középkezdés után nem telt el egy perc, és szabadrúgáshoz jutott a Dorog. Hegedüs pedig 22 méterről nagyszerűen csavart a bal felső sarokba, 1-1. A 48. percben Babati rámenősen támadta a kapust, el is pöckölte a labdát, csak Gajdos nem érte el, pedig a kapu üresen maradt. Az 52. percben aztán Bedi ívelt előre, érkezett a dorogi kapus, de Gajdos is, aki a 16-os vonala előtt megelőzte Zimát és remek mozdulattal emelt a kapuba, 2-1. Klasszisokkal élvezhetőbb lett a mérkőzés ez alatt a pár perc alatt és nyílt maradt a találkozó. A 60. percben Paudits fejesét Gajdos a gólvonalról vágta ki. A zalai támadó kezdett a meccs emberévé előlépni, de a ZTE nem lehetett nyugodt. A Dorog bátran játszott és a 66. percben a kaputól 18 méterre megint szabadrúgáshoz jutott, Kitl lövésében volt erő, de Zöldesi fogta. A 75. percben Bedi lövésénél védett nagyot Zima, és érkezett még egy volt egerszegi játékos, amikor Városi Viktor lépett pályára. A ZTE FC-nek mindenképpen kellett volna még egy gól, hogy nyugodtabb legyen, ugyanis ez a meccs még nem volt meg és a Dorog sem adott fel semmit. Sőt olykor veszélyesen támadott, a 85. percben Lesjak vetődött bele egy kapura tartó nagy löketbe. A 89. percben Gajdos kis szerencsével megszerezhette volna azt a bizonyos megnyugtató gólt, de valahogy tisztáztak a dorogiak. A ZTE FC győzött, ami számára ezen a napon a legfontosabb volt, de nem volt egyszerű dolga a dorogiakkal, akik alaposan megnehezítették a dolgát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában