Döntetlen

2018.09.26. 18:40

A ZTE FC hátrányból mentett pontot

A labdarúgó NB II tíznapos szünetet követően hétközi fordulóval folytatódott. A 9. játéknap keretében a ZTE FC együttese a Vác FC ellenfeleként látogatott a fővárosba, ahol jelenleg a Duna-partiak játszanak és döntetlennel ért véget a találkozó.

Kerkai Attila

Balázs Zsolt (szemben) ünnepli gólját, ami pontot ért Fotó Szekeres Péter

Vác FC – ZTE FC 1-1 (0-0)

Budapest, III. Ker. TVE sportcentrum, 200 néző. Jv.: Nazsa (Berettyán, Horváth R.).

Vác FC: Halasi – Görgényi, Dlusztus, Szabó N., Földi – Szekszárdi (Durso, 58.), Tóth G. – Varga, Zsolnai, Kákonyi – Murai (Borvető, 83.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.

ZTE FC: Zöldesi – Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi – Hudák, Bedi (Madarász, 81.) – Barczi (Balázs Zs., 81.), Gajdos, Babati- Novák (Popin, 58.).. Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerzők: Kákonyi (63.), illetve Balázs Zs. (85.).

Sárga lap: Kákonyi (36.), Földi (73.), ill. Novák (22.), Hudák (52.), Babati (73.), Devecseri (94.).

A ZTE FC azon játékosainak, akik tavasszal is a csapat kötelékébe tartoztak bizonyára nem volt ismeretlen a helyszín, a III. Ker. TVE pálya. csaknem napra pontosan fél évvel korábban, ugyanitt találkozott a két csapat, s a Vác 1-0-ra nyert. A váciak ellen az elmúlt három évben egyébként sem nagyon ment az egerszegieknek, hiszen a hat egymás ellen játszott meccsükön egy ZTE-siker született a két döntetlen és a három váci győzelem mellett.

Balázs Zsolt (szemben) ünnepli gólját, ami pontot ért Fotó Szekeres Péter

Ám mindezt tekinthettük a múltnak szerda délután a Hévízi úton. A Vác FC kispadján Zoran Spisljak ült, aki egy éve a még a ZTE FC-t irányította. A III. Kerület stadionja jelentős felújításon esett át, modern kiszolgálóhelyiségek fogadják ma már a vendégeket, egyedül a játéktér talaja tűnt kissé göröngyösnek. A Vác valamivel határozottabban kezdett, de egy helyzete azért volt, ami után a ZTE FC – időközben megjöttek az egerszegi drukkerek is – fokozatosan átvette az irányítást. A 24. percben aztán egy szép akció végén Gajdos adott remek passzt a bajnokin is bemutatkozó Barczi Dávidnak, de lövését szögletre mentették. Ekkor következett az első félidő legnagyobb helyzete. A beadás után Lesjak a hosszú oldalról fejelt kapura, a labda a kapufáról úgy tűnt, hogy befele pattant, de a váci kapus kiütötte. A kérdés az, hogy a labda bent volt vagy sem... A félidő második fele nem hozott eget rengető futballt, átlagos NB II-es mérkőzést láttunk átlagos irammal.

A folytatásban is több határozottság kellett volna zalai oldalon a gólhoz, a Vác pedig taktikusan és fegyelmezetten szűrte meg a zalai próbálkozásokat. Annyit azért mégis meg kell jegyezni, hogy a talaj olykor tényleg nehezítő körülménynek tűnt, sokszor nem úgy pattant, mint ahogy arra számítani lehetett. A ZTE csapatából hiányzott a sebesség, a 63. percben pedig vezetett a Vác. Rövidpasszos akciót vezetett a házigazda, aminek a végén Kákonyi jó ütemben, 12 méterről a hosszú sarokba csavart, 1-0. Rögtön ezután Gajdos fejesét fogta a hazai kapus, de az addig látottak alapján nem volt benne a gól a zalaiak játékában. Később már inkább, de ehhez az is kellett, hogy ritmust váltsanak a zalaiak. A 70. percben Gajdos próbálkozását ütötte ki a hazai kapus, de mintha későn kapcsolt volna rá a ZTE FC. A váci kaput így sem tudta nyomás alá helyezni, de a 85. percben egyenlített. Madarász jobb oldali elfutása után a labda a csereként beállt Balázs Zsolt combjáról pattant a kapu bal alsó sarkába, 1-1. Ekkor már valóban a győzelemért harcolt a ZTE FC. A 93. percben Babati esett el a büntetőn belül, de nem szólalt meg a bíró sípja...

Zoran Spisljak: „Gratulálok a két csapatnak, mert megérdemelte mindkettő a pontot. A ZTE hosszú labdákkal játszott, de nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. Mi türelmesen akartunk futballozni, ami sikerült és pontot ért.”

Dobos Barna: „Nagy fölényben játszottunk, sikerült már az ellenfél térfelén labdákat szerezni. A második játékrészbe hátrányba kerültünk, az utolsó passzaink nem sikerültek. Ám hátrányból sikerült egyenlíteni, ami után megérdemeltük a döntetlent, de akár győzelmet is érdemeltünk volna.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában