Tornagyőzelemmel hangoltak

2018.09.12. 19:38

A jövő héten már bajnoki rangadót vívnak a kanizsai vízilabdázók

A jövő hétvégén rajtoló OB I B-s vízilabda bajnokság jegyében szervezett felkészülési tornát a Kanizsa VSE klubja, melyen a házigazda meg is szerezte az első helyet.

Kühne László

Fodor Richárd (13) a Kanizsa VSE játékosa a szegediek elleni mérkőzés vízi „darálójában” Fotó: Szakony Attila

A kanizsaiak a négycsapatos, körmérkőzéses tornán elsőként is kezdtek, amikor is a BVSC II-vel mérkőztek, Ludányi Kadosa tanítványai nyerték a találkozót 14-12-re. A KVSE aztán az YBL WPC ellen is jobbnak bizonyult (10-8), majd a kupa második napján a házigazdák 19-8-ra kikaptak a tavaly még OB I-es Szegedi VE legénységétől. Mivel a szegediek az első játéknapon két döntetlent értek el, így a nagykanizsaiak nyerték a tornát 6 megszerzett pontjukkal.

A meccssorozat további eredményei: Szeged–YBL 8-8, BVSC II–Szeged 13-13, YBL–BVSC II 9-15.

A kanizsai torna végeredménye: 1. KVSE 6 pont, 2. Szegedi VE 5, 3. BVSC-Zugló II 4, 4. YBL 1. A vízilabda kupa gólkirályi címét Boros Tamás (Szeged) gyűjtötte be.

Fodor Richárd (13) a Kanizsa VSE játékosa a szegediek elleni mérkőzés vízi „darálójában” Fotó: Szakony Attila

– Tökéletes felkészülési program volt a ez kupa a bajnokságra, már csupán azért is, hiszen tulajdonképpen már szombaton megnyertük a tornát – mondta el a kanizsai vízilabda találkozókról véleményét Ludányi Kadosa, a KVSE edzője. – Nem titok, az első nap után elengedtem a srácokat egy kicsit kiengedni, a vasárnapi meccs ezért nem nézett ki olyan jól, ráadásul volt három sérültünk és egy hiányzónk is. Az OB I B-re készülvén ez a három találkozó jól jött, és azt se feledjük, hogy a következő hétvégén rajtoló bajnoki pontvadászatban rögtön rangadóval kezdünk, hiszen az YBL-lel mérkőzhetünk.

A vendégek sem voltak elégedetlenek a kétnapos erőfelmérővel. Erről egy dél-alföldi vélemény is árulkodott.

– Alapvetően nem sikerült rosszul számunkra sem a torna, hiszen két döntetlenünk mellett egy győzelmet is bezsebeltünk – fogalmazott a szegedi játékosok részéről Lihotzky Donát. – Egy biztos, a nemsokára rajtoló szezonban nincs kizárva, hogy még visszatérünk Kanizsára bajnokit vívni, hiszen nekünk is eltökélt szándékunk, hogy a felsőházi rájátszás során kiharcoljuk az OB I-be történő visszajutást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában