Helyi sport

2018.07.11. 19:37

Tájfutás: két bajnokságon öt érem a zalai kluboknak

Csákvár térségében, a Gém-hegy adott otthont a tájékozódási futók idei középtávú és váltóbajnokságának. A zalai klubok képviselői nem tértek haza üres kézzel, bajnoki címek és további érmek is jutottak nekik.

Kerkai Attila

A ZTC érmes váltói, akik háromszor állhattak dobogóra Fotó: ZTC

A középtávú ob-n már a délelőtti selejtezőkben bizonyítani kellett a felkészültséget, hiszen kategóriánként a legjobb 24 fő jutott az A-döntőkbe. A középtávú versenyre mintegy 970-en neveztek a 14-es korcsoporttól a veteránokig minden korosztályban. Zala megyéből a Göcsej KTFE 6, míg a TRIÓ Egerszeg ZTC 18 versenyzője jutott a délutáni A-döntőbe, akik délután már a bajnoki érmekért, pontokért küzdhettek.

A ZTC érmes váltói, akik háromszor állhattak dobogóra Fotó: ZTC

A döntő legjobban az N35- ben versenyző Sárecz Évának (TRIÓ Egerszeg ZTC) sikerült, aki magabiztos versenyzéssel több, mint 5 perc előnynyel nyert és lett országos bajnok. Magabiztos versenyzéssel nyert bajnoki aranyérmet a Göcsej KTFE tájfutója, Varga József is, aki az F50-es korcsoportban indult. Bajnoki pontszerző 6. helyen végzett a női elit kategóriában Bertóti Regina (Göcsej KTFE), a N35-ben 4. helyen célba érkező Szabó Ágnes (TRIÓ Egerszeg ZTC) és F70-ben Vajda László (TRIÓ Egerszeg ZTC), aki végül az 5. helyet szerezte meg.

Varga József és Sárecz Éva, a két győztes Fotó: ZTC

További jobb zalai eredmények. N14: 11. Antal Sára (TRIÓ Egerszeg ZTC), 13. Kolcsár Panna (ZTC). N 20: 8. Dely Virág Anna (ZTC). F18: 11. Csertán András (ZTC). N35: 7. McCarthy Bernadett (ZTC), 9. Pap Viktória ( ZTC).

A középtávú ob másnapján, szintén a Gém-hegyen került megrendezésre a váltó országos bajnokság. Hatalmas mezőnyök jellemezték a több kategória küzdelmeit, összesen 228 váltó közel 700 tájfutója izgalmas és technikás pályákon versenyzett a bajnoki érmekért.

A zalai klubok képviselői közül ezen a bajnokságon is a szeniorok szereztek bajnoki érmeket. A N105-ös kategóriában (minimum összéletkor) meglepetést okozott a TRIÓ Egerszeg ZTC váltója. A Szabó Ágnes, Pap Viktória, Mc- Carthy Bernadett összetételű csapat nagyszerű versenyzéssel az eső helyen futott át a célvonalon, ami magyar bajnoki címet jelentett. Az N125-ös kategória egyik esélyese volt a TRIÓ Egerszeg ZTC csapata, mert címvédőként állt rajthoz. Magabiztos versenyzéssel újabb bajnoki aranyérmet nyert a Porgányiné Henrich Piroska, Uhlir Tímea, Sárecz Éva összetételű csapat. A férfiak mezőnyében a legfiatalabb szenior korcsoportban, az F105-ben is meglepetés született. Itt a TRIÓ Egerszeg ZTC váltója (Sárecz Lajos, Fehér Ferenc, Mitró Zoltán) futott nagyon jól és a bronzérmet jelentő 3. helyen értek célba.

Az utánpótlás korosztályban legjobban a TRIÓ Egerszeg ZTC ifjúsági csapata szerepelt, akik csupán kevesebb, mint egy perccel maradtak le dobogóról.

A pontszerző zalai csapatok eredményei. F18: 4. TRIÓ Egerszeg ZTC (Fekete Sámuel, Csertán András, Takács Ticián). N14: 5. TRIÓ Egerszeg ZTC (Antal Sára, Rövid Boglárka, Pintér Jázmin). N20: 6. TRIÓ Egerszeg ZTC (Dely Virág Anna, Bódi Doroti, Antal Virág Anna). N21: 7. Göcsej KTFE (Császár Éva, Kerényi Krisztina, Bertóti Regina), 10. Göcsej KTFE (Pózna Anna, Szivák Ildikó, Kötél Angyalka).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában