Siker!

2018.06.03. 20:47

A ZTE FC nyert és ezzel bent maradt az NB II-ben

Vasárnap egy időben rendezték meg a labdarúgó NB II 38., azaz utolsó fordulójának minden mérkőzését. A ZTE FC a Mosonmagyaróvár gárdáját fogadta és a zalaiak a bent maradásuk biztosításának reményében léptek pályára. Győzni kellett, ami sikerült is: a 4–0 a 16. helyet és az NB II-es tagság meghosszabbítását jelenti.

Kerkai Attila

Az egerszegi Babatival szemben a mosonmagyaróvári védelem jelentős erői Fotó: Katona Tibor

Az utolsó forduló döntött tehát a ZTE FC megmeneküléséről, illetve mélybe zuhanásáról. A vasárnapi ellenfél, a Mosonmagyaróvár korábban még szintén fenyegetett volt a kieséstől, azonban Várhidi Péter legénysége két fordulóval ezelőtt bebiztosította további NB II-es tagságát.

Az egerszegi Babatival szemben a mosonmagyaróvári védelem jelentős erői Fotó: Katona Tibor

A ZTE FC csapatából többen hiányoztak sérülés miatt, de nem lehetett más céljuk a kék-fehéreknek, csak a győzelem. Az „egyenesági”, biztos megmenekülést ugyanis csak a három pont megszerzése biztosíthatta, minden más eredmény esetén a riválisok eredményeivel is számolni kellett volna. Már a 3. percben hazai találatnak örültek a nézők, amikor Vernes balról tekert szabadrúgást a kapu előterébe, ahol érkezett Polényi és 6 méterről a hosszú sarokba csúsztatott, 1–0. Ennél jobb kezdést nem is remélhettek volna a zalaiak, de messze volt még a találkozó vége. A ZTE FC irányította a játékot, lényegesen többet támadott ellenfelénél, azonban az egerszegieknek kellett volna még egy gól, hogy nyugodtabban játszhassanak.

 

Fordulás után fokozta az iramot az egerszegi csapat, s miközben a ZTE ment előre az újabb gólért, a Mosonmagyaróvár játékán sem az látszott, mintha bármit is feladott volna. Sőt, a 68. percben Darázs lövését mentette Kovács kapus. Az ellentámadásból megszületett a második hazai találat. Babati nyargalt végig a bal oldalon, centerezéséből Vernes három lépésről a kapuba passzolt, 2–0. A hazaiak cseréltek és Szökrönyös Dániel öt perccel beállítása után, a 77. percben ballal, 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 3–0. És ezzel nem volt vége. A 79. percben Fujszot vágták fel, a megítélt büntetőt Babati kíméletlenül bevágta a kapuba, 4–0. A ZTE FC tehát megnyerte a létfontosságú mérkőzést és bent maradt az NB II-ben.

 

Ezt ebben a pillanatban sikerként kell elkönyvelni, de összességében ez a bajnoki szereplés kudarc volt. A ZTE FC-nek ugyanis nem a kiesés ellen kellett volna harcolnia, ám ez már történelem. Mostantól a jövőre kell koncentrálni. Artner Tamás: „Ma egy fegyelmezett csapattal találkoztunk , mi pedig az utolsó három mérkőzésen elviseltük a terhet. Ez a fél év nagyon nehéz volt és egyben érthetetlen is. Mindenki tisztességesen dolgozott, mégsem jöttek az eredmények. Végül furcsa kimondani, de a sikertelenségben úgy érzem, egymásra talált a csapat és a közönség, így köszönöm a szurkolóknak is, hogy bent tudtunk maradni.” Várhidi Péter: „Gratulálok a ZTE-nek a bent maradáshoz, de ennek a nagy múltú klubnak nem ez ellen kellett volna harcolnia. A mai mérkőzést a fiataloknak szántuk, ezt felvállaltam, s hetven percig meg tudtuk nehezíteni a hazaiak dolgát.”

JEGYZŐKÖNYV

ZTE FC – Mosonmagyaróvár 4-0 (1-0)

Zalaegerszeg, 1812 néző. Jv.: Farkas (Pápai, Szalai).

ZTE FC: Kovács Z. – Króner, Forgács, Devecseri, Fodor – Polényi – Horváth

K. (Szökrönyös, 72.), Nagy G. (Fujsz, 53.), Hudák, Babati – Vernes

(Ekker, 81.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Mosonmagyaróvár: Boros (Heinrich, 44.) – Hécz, Vágó, Szimhardt,

Katona – Benkovich (Szarka, 87.) – Glázer, Winkler L., Zsirai (Maly, 46.),

Darázs – Winkler A. Vezetőedző: Várhidi Péter.

Gólszerzők: Polényi (3.), Vernes (69), Szökrönyös (77), Babati (80. – 11-esből).

Sárga lap: Fodor (74.), illetve Vágó (79.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában