Nagy lépés az NB III felé

2018.06.11. 20:02

A Nagyatád ellen szombaton minden az UFC tervei szerint alakult

Mint ismert, a labdarúgó NB III-ért vívott osztályozós párharc első mérkőzésén az UFC Nagykanizsa 5-0-ra legyőzte a Somogy megyei bajnok Nagyatádi FC-t.

Kühne László

A kanizsai Gerencsér Attila látványos megmozdulása a nagyatádi kapu előtt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az Olajbányász-stadionban a zsúfolt lelátók látványa alighanem a hazai együttes tagjait még elszántabbá tette, és Gombos Zsolt edző tanítványai a diadallal igencsak jó kiindulási alapot teremtettek a szombaton 17 órakor kezdődő, nagyatádi visszavágóra.

A gólok sorát a nagykanizsaiaknál újfent Kovács György nyitotta, aki az Amatőr Kupa fővárosi fináléjához hasonlóan ismét fejjel volt eredményes.

– Viszonylag korán betaláltunk, aztán játszottuk tovább a magunk játékát – mondta a középpályás. – Hogy én voltam eredményes elsőként, ennek nem kell túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítani. Persze örülök, ugyanakkor teszem továbbra is a dolgom, a legfontosabb az, hogy nagy lépést tettünk a harmadosztály felé. Különben sem a gólszerző személye fontos ilyen meccseken elsősorban, hanem az, hogy csapatunk a vezetés megszerzését követően is úgy futballozott, ahogy elterveztük.

A kanizsai Gerencsér Attila látványos megmozdulása a nagyatádi kapu előtt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A középpályás időnként hátra is húzódott, s ha már a hátsó alakzatnál tartunk, volt olyan kanizsai futballista ebben a csapatrészben, akinek nem csak az ellenfél támadóival kellett megküzdenie.

– A meccs délelőttjén, ásítás közben kiakadt az állkapcsom – árulta el már megkönnyebbülten a Kanizsa egyik belső védője, Szabó Bálint. – Volt már ilyenben részem, akkor kórházban kötöttem ki. Most szóltam Horváth Detrének, vele hívtuk Németh Imrét, az erőnléti edzőnket. Ő tárcsázta egy orvos ismerősét és a vonal másik végéről kapott utasítások alapján másodszorra sikerült is helyre tennie. Mit mondjak, nagyon fájt, és nem is nagyon ettem semmit. A mérkőzést három fájdalomcsillapítóval játszottam végig, de a győzelem gyógyír volt a megpróbáltatásokra.

A kanizsai egyesület a visszavágóra szurkolói buszt indít, a drukkerek június 16-án, szombaton a Bányász-pálya bejáratától 15 órakor kelnek útra. Bővebb információval a klubnál szolgálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában