Karate

2018.05.07. 20:42

Zalai diákolimpiai érmek

A közelmúltban rendezték meg a karatézók ippon shobu diákolimpiai országos döntőjét, aminek Jászberény adott otthont.

Kerkai Attila

A ZSKE érmesei felkészítőjükkel, Molnár Tamással

A zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület versenyzői kitűnően szerepeltek a nagyszabású rendezvényen, melyen 41 egyesületnek közel 500 nevezése volt.

A legeredményesebb versenyzőnek Kovács Dominika Hanna bizonyult, aki a 13 éves korcsoportban formagyakorlatban és kumitében is megnyerte a diákolimpiát a nagy létszámú és erős mezőnyben. Kumitében szinte minden mérkőzését ipponnal nyerte. Lőcsei Fanni (10 éves korcsoport) is hozta az elvárásokat, aki katában és kumitében egyaránt ezüstérmes lett.

A ZSKE érmesei felkészítőjükkel, Molnár Tamással

Dömötör Dávid formagyakorlatban sikeresen vette az elődöntőket és bejutott a legjobb négy közé, ahol a harmadik lett. Fülöp Nikoletta jó gyakorlatokat mutatott be, de nem állt dobogóra.

Az egerszegi Japán Út Harcművészeti Egyesület tagjai közül is többen részt vettek az országos diákolimpián. A klub fiataljai négy elsőséget szereztek, valamint egy harmadik és egy negyedik helyezést. Szalai Rebeka (15 évesek) formagyakorlatban és kumitében is nagyszerűen versenyzett és mindkettőt meg is nyerte kategóriájában.

Az érmeket szerzett Japán Út HE versenyzői
Fotós: Kerkai Attila/ Zalai Hírlap

Dancs Lora (10 évesek) szintén két aranyat szerzett katában és kumitében. Tóth Jázmin (11 évesek) katában a 4., míg kumitében a harmadik helyen zárt. Dancs Barbara (13 évesek) nem ért fel a dobogóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában