Kosárlabda

2018.05.08. 19:46

Szerda este bebiztosíthatja nyolc közé jutását a ZTE KK

Hazai pályán folytatja szereplését, méghozzá a középszakasz utolsó előtti fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata. Bencze Tamás együttesének szerdán (18.00) a Kaposvári KK lesz az ellenfele.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

Vasárnap egy nagyon fontos, győztesen megvívott mérkőzésen jutott túl a ZTE KK a PVSK ellen, de nem lesz kisebb a tét szerdán sem. A középszakasz középházában ugyanis eddig csak a PVSK biztosította be helyét a későbbi rájátszásban, a még kiadó két helyre a ZTE KK, a Kaposvár és a Paks pályázik.

Természetesen a PVSK sem biztos, hogy megőrzi jelenlegi hatodik pozícióját, lévén, hogy neki egy mérkőzéssel kevesebb lesz vetélytársainál. Megfordítva: a ZTE KK, Kaposvár, Paks hármasból még bármelyik csapat kipottyanhat a végén a legjobb nyolcból. A legjobb helyzetből az utolsó két mérkőzésnek az egerszegiek futhatnak neki, akik a végén akár még hatodikak is lehetnek.

Nyerni kell

- Tettünk egy lépést a PVSK legyőzésével a hatodik helyért, ugyanakkor egy mérkőzéssel már kevesebb áll rendelkezésünkre, hogy oda is érjünk – vázolta a helyzetet Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője. – Ám a vasárnapi siker semmit sem ér, ha kikapunk szerdán, amit persze nem szeretnénk. Céljaink ismertek, éppen ezért nyerni kell a Kaposvár ellen is. – mondta.

A somogyi alakulat azért küzd, hogy sikerüljön a nyolcadik helyezést elérnie, így vélhetően egy feltüzelt és az utolsó esélyét megragadni akaró csapattal találkoznak az egerszegiek. Erre a veszélyre is felhívta a figyelmet a ZTE KK szakvezetője. A két csapat legutóbbi kaposvári mérkőzését ráadásul a somogyiak nyerték hosszabbítás után.

Nehéz mérkőzés lesz

- Azzal, hogy a Pécsen kívül a három csapat közül bármelyik kipottyanhat a legjobb nyolcból, alighanem a tét is meglehetősen beszédes – mondta Bencze Tamás. – Nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk, mert a Kaposvár egy magas szerkezetű csapat és náluk játszik Ivosev, aki a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtja a teljes magyar mezőnyben.

Legutóbb Kaposváron jól oldottuk meg a feladatunkat, de a hosszabbításban az egyéni védekezési hibák miatt végül kikaptunk. Erre figyelni kell, döntő lehet, hogy ki, mennyire tud koncentrálni. Vasárnap, a PVSK ellen úgy láttam, hogy élvezték a fiúk azt a helyzetet, hogy levédekezték az ellenfelet a harmadik negyedben, ráadásul nem egy rossz csapat ellen tették ezt. Vagyis, képesek vagyunk megállítani az ellenfelet.

Rákérdeztünk Benke Szilárd állapotára, hiszen a ZTE KK kulcsembere lábsérüléssel küzd. Bencze Tamás elmondta, pihentetik a rendkívül tehetséges kosarast, mást most nem tehetnek, viszont szerdán rá is számít a Kaposvár elleni rendkívül fontos találkozón.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában