UFC Nagykanizsa

2018.05.05. 18:00

Élménynek sem volt utolsó az Amatőr Kupa döntője

Ugyan a történet már több mint egyhetes, de jó néhány kanizsai futball-drukker jó érzésekkel gondolhat vissza a labdarúgó Amatőr Kupa döntőjére, amelyet az MTK pályáján, a Hidegkuti-stadionban rendeztek.

Kühne László

A kanizsai gólszerző, Kovács György iramodik meg a sényőiek szorításában az MTK stadionjában Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Az UFC Nagykanizsa ellenfele a Magyar Kupában legtovább jutott másik megyés alakulat, a korábbi DVSC-legenda, a Sándor Tamás vezette Sényő-Carnifex FC volt. Az ország túlfeléről, vagyis Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből és stílszerűen, ahogy a kanizsaiak, úgy a sényőiek is vezetik megyei első osztályú bajnokságaikat. A találkozót végül a Sényő legénysége nyerte meg 3-1-re.

A kanizsai gólszerző, Kovács György iramodik meg a sényőiek szorításában az MTK stadionjában Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Az UFC Nagykanizsa együttese számára azonban nem kezdődött rosszul az Amatőr Kupa fináléja az új Hidegkuti Nándor Stadionban, hiszen Kovács György révén a vezetést is megszerezték a sényőiek ellen, de mintha a kanizsai támadó gólöröme is azt sugallta volna: várjunk még az igazi ünnepléssel, még igencsak a meccs elején vagyunk...

- Ha feltűnt, miként ünnepeltem a gólomat, az valóban nem a véletlen műve volt – fogalmazott a kanizsaiak támadója, akinek NB II-es és NB III-as tapasztalatai is vannak. – Ilyen körítés és ilyen meccs nincs sok nekünk az évben. Emiatt volt érzésem szerint felfokozott állapotban és hangulatban a csapat. Valamint ezért reméltem, hogy kicsit megnyugszunk és játsszuk a játékunkat, de sajnos korán jött az egyenlítés.

Horváth Patrik (pirosban) is jó teljesítményt nyújtott Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

S hogy mi lehetett az oka, hogy végül a sényőiek a maguk javára fordították a találkozót, a labdarúgó ezt is ecsetelte.

- Sajnos, a pontrúgásoknál nem koncentráltunk eléggé, ezt használták ki kegyetlenül. Úgy gondolom a játék kiegyenlített volt, persze, lehet hogy csak a szép emlékek maradtak meg bennem, de szerintem több kidolgozott helyzetünk volt, mint ellenfelünknek. Összességében óriási élmény volt az új Hidegkúti Nándor Stadionban pályára lépni. Ilyen körítés nyilván nincs megyei szinten, de azon vagyunk, hogy mind feljebb juthassunk, ehhez pedig jelen pillanatban a megyében úgy vélem, jó úton járunk.

A mérkőzésről alkotott vélemények sora alighanem egymásra hajaz a kanizsaiak körében. Erre bizonyságul szolgálhat a szakmai stáb vezetőjének, Gombos Zsoltnak is a szavai.

- Jó néhány játékosom esetében először fordult elő, hogy ilyen impozáns körülmények között futballozhasson – vázolta lélektani oldalról is a mérkőzést a nagykanizsaiak vezetőedzője. – Azt kértem a srácoktól, hogy próbáljanak úgy futballozni: nem biztos, hogy visszatérő alkalom lesz számukra ez a találkozó. És úgy álljunk hozzá, hogy öt év után mondjuk úgy tekinthetnek majd rá, mint egy nagyszerű élményre. Bár adja a sors, hogy minél több ilyen lehetőséget élhessünk át közösen vagy játékosaimnak akár külön is további pályafutásuk során, akár magasabb szinten is. Magáról a mérkőzésről szakmailag mit mondhatnék? Nos, pontrúgásaival megfogott minket ellenfelünk, a sényőiek ráadásul nem is először futballozhattak az MTK pályáján, hiszen az MK főtábláján a kék-fehérek éppen őket ejtették ki korábban. Tehát a szabolcsiak számára valamelyest ismerős is lehetett a közeg.

Nem volt azonban eleve lefutott a találkozó, a nagykanizsaiak időnként remekül játszottak. A végén pedig az egyenlítésért küzdve nyílhattak ki többször is.

- Úgy gondolom, nekünk is voltak jó periódusaink, de a sényői együttes rutinos játékosaival ezeket jól reagálta le – mondta még el Gombos Zsolt. – A mérkőzés végéhez közeledve pedig már annyira mentünk előre, az eredmény számunkra kedvezőbbé tételére, hogy kissé szétestünk. Mindezek ellenére büszke vagyok a játékosaimra, közülük többen is érett játékot mutattak be, amely a további megyés küzdelmekre, majd egy esetleges NB III-as osztályozó esetében is biztató lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában