1936-os berlini olimpia bajnoka

2018.04.06. 17:20

Az olimpiai bajnok Csik Ferencre emlékeztek Keszthelyen

Csik Ferenc halálának 73. évfordulója alkalmából megkoszorúzták az 1936-os berlini olimpia bajnokának szobrát és sírhelyét.

Iglódi Endre

Csík Ferenc keszthelyi Balaton-parti szobránál is koszorúztak; Fotó: BEAC

A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) minden olimpiai bajnokáról megemlékezik, köztük a Keszthelyen nyugvó Csik Ferencről is. A minapi összejövetelen részt vett Ruzsics Ferenc polgármester, valamint dr. Ágh Pál, a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör elnöke is. Simon Gábor, a BEAC igazgatója elmondta, a 120 éves klub új hagyományt szeretne elindítani.

- Keszthely számára kiemelten fontos Csik Ferenc emlékének megőrzése, hiszen sportkarrierje is innen indult, a város pedig kimondottan büszke sportolói sikereire – emelte ki Ruzsics Ferenc a BEAC honlapjának beszámolója szerint.

Csík Ferenc keszthelyi Balaton-parti szobránál is koszorúztak; Fotó: BEAC

- Négy évvel ezelőtt, 2014-ben ezért is került felavatásra a Balaton-parti Csik Ferenc-szobor.

Dr. Ágh Pálnak személyes élményei is fűződnek a BEAC-hoz, hiszen első ifjúsági atlétikai sikereit éppen a fővárosi klub pályáján rendezett versenyen érte el hármasugrásban. Csik Ferencről felidézte: tragikus módon, a II. világháború utolsó napjaiban, katonaorvosként egy soproni bombázás során halt hősi halált. A keszthelyi temetőben pedig 1947-ben helyezték örök nyugalomra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában