Foci

2018.04.25. 19:25

A helyzet nagyon súlyos: a ZTE FC a Ceglédtől is kikapott

A labdarúgó NB II 25. fordulójából elmaradt nyolc találkozót pótolták szerdán. A ZTE FC a Cegléd vendége volt Albertirsán és nem lehetett azt mondani, hogy az egerszegiek lettek volna a találkozó esélyesei... Ki is kaptak, kritikán aluli első félidőt produkálva...

Kerkai Attila

A ceglédi játékosok között fehérben Hudák Martin, az egerszegiek futballistája Fotó: Szekeres Péter/Zalai Hírlap

Ceglédi VSE–ZTE FC 2-0 (1-0)

Albertirsa, néző. Jv.: Berényi (Baghy, Kovács G.).

Cegléd: Mursits – Wild, Albert I., Preklet, Farkas A. – G. Bíró, Peszmeg (Hujber, 46.) – Damásdi, Sándor I. (Nyilas, 46.), Szilágyi – Aszatalos D. (Kerekes, 83.). Vezetőedző: Klausz László.

ZTE FC: Kovács Z. – Polényi, Króner, Nagy T., Fodor Á. (Lencsés, 40.) – Patvaros, Hudák – Bedi, Nagy G. (Ekker, 46.), Babati – Jelena (Fujsz, 69.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Gólszerzők: Damásdi (13.), Hujber (92.).

Sárga lap: Asztalos D. (82.), illetve Fodor Á. (32.), Fujsz (72.).

A ZTE FC a 18. helyezéstől próbált menekülni, de nem ígérkezett számára könnyű feladatnak a Cegléd elleni fellépés. A CVSE-t ugyanis semmiféle teher nem nyomta ezen a mérkőzésen, nem úgy a zalaikat, de ezt nem is kell különösebben ecsetelni, miért. A ZTE együttesében eltiltását letöltve ismét a kezdőben kapott helyet Króner Martin, az egerszegiek célja pedig csak egy lehetett: nem kikapni. Talán emiatt is, nagyon sok hibával kezdtek a zalaiak, pontatlanságok sorát követték el, így gyorsan mezőnyfölénybe került a Cegléd. Aztán előnybe is... A 13. percben a zalai védők lesre próbáltak állítani, de a jobb szélről befele induló Damásdi hátrébbról indult. Hiába érkezett Kovács kapus, a labdaát áthámozta rajta Damásdi és jobbról 6 méterről a kapuba gurított, 1-0. Rögtön ezután ZTE-helyzet következett, de Jelena labdájára nem érkezett középen senki. Ettől függetlenül az egerszegiek játéka erőtlen volt, a kapura pedig teljesen veszélytelen. A ZTE képtelen volt megtartani a labdákat, s amit láttunk, az kilátástalan futballnak tűnt. Mert nem egy olyan csapatot láttunk, amely élet-halál harcot vív, s anélkül, hogy kipécéztük volna magunknak, de Fodornak az első félidőben csak rossz megoldása volt. Mondjuk társainak sem túl sok jó... Ráadásul egy olyan mérkőzésen, amikor az ellenfél sem brillírozott, így Artner Tamás már az első félidőben cserélt: Fodor helyett Lencsést küldte a pályára.

A ceglédi játékosok között fehérben Hudák Martin, az egerszegiek futballistája Fotó: Szekeres Péter/Zalai Hírlap

A szünetben kettős cserét hajtott végre a Cegléd, egerszegi oldalon Nagy Gábort váltotta Ekker Milán, aki az 50. percben ütközött Mursits kapussal. Összefejeltek, a ceglédi hálóőrt percekig ápolták, s egy kötéssel folytatta a játékot. Visszatérve a játékra, a ZTE nagyobb aktivitást kezdett mutatni, legalábbis többet volt nála a labda, Az egerszegiek már szögleteket végezhettek el, de kaput eltaláló lövésük nem volt. A Cegléd kedvére kontrázhatott, de kevés veszéllyel, és inkább a ZTE FC volt már az a csapat, amely közelebb járt a gólszerzéshez. Ám ehhez nem csak a kapu elé kellett volna eljutni, hanem kidolgozott helyzetek is. A 76. percben Babati lövését blokkolták a hazaiak, ez bemehetett volna, s mintha a Cegléd is megérezte volna, hogy baj lehet, keményebben kezdett visszatámadni. Az idő vészesen fogyott és egyre messzebb került a ZTE FC attől, hogy hogy akár csak pontot szerezzen. A 92. percben aztán megadta a kegyelemdöfést a Cegléd: Hujber 17 méterről a jobb sarokba lőtt, 2-0.

A ZTE FC helyzete egyre kilátástalanabbnak tűnik, az a hozzáállás pedig, amit az első félidőben az egerszegiektől tapasztaltunk, egyenesen vérlázító volt. Egész egyszerűen így nem lehet bent maradni az NB II-ben. A helyzet nagyon súlyos.

Edzők véleménye

Klausz László: „Nehéz mérkőzés volt és fontos számunkra. Ez hatpontos mérkőzést jelentett és ilyenkor derül ki, hogy kinek mekkora szíve van.”

Artner Tamás: „Adtunk egy félidő előnyt az ellenfélnek, amely élt ebből. A második félidőben akartunk, de továbbra is nagyon gyenge a támadójátékunk.”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában