Zalaiak eredményei

2018.03.21. 19:16

Váratlan vereség és egy idegenbeli bravúr a nőknél a kézilabda NB II-ben

A kézilabda NB II legutóbbi fordulójának zalai mérlege két győzelem és két vereség. A nőknél a Hévíz noha idegenben kapott ki, ez az eredmény mégis meglepetés, ugyanakkor az Egerszegi KK éppen idegenben győzött.

Góth Imre, Iglódi Endre, Kühne László, Kerkai Attila

Balogh Beatrix, az Egerszegi KK játékos-edzője igazi vezéregyénisége volt együttesének Körmenden, ahol 12 gólt lőtt Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Nők, Délnyugati-csoport:

Balatonboglár-Hévíz

30-27 (13-13)

Balatonboglár, 150 néző. Jv.: Natkai, Szalay

Hévíz: Bán-Farkas – Buzás 4, Holczbauer 3, Burghardt L. 6, Fehér 2, Kovarszki 1, Cseberkó 4. Csere: Molnár (kapus), Berecz 5, Gácser 2, Halász, Balogh B. Edző: Baranyai Norbert.

A vendégek dolgát megnehezítette, hogy betegség okán Gácser Klaudia csupán néhány percet tudott játszani. Az első játékrészben meglepetésre végig a bogláriak vezettek. Fordulás után a 42. percben egy 5-0-s sorozat után átvette a vezetést a Hévíz, de csak rövid időre. A befejező percek újfent a hazaiaké voltak, akik kevesebbet hibáztak, s meglepetésre, de nem érdemtelenül nyertek. A zöld-fehérek közül ezen a mérkőzésen többen is elmaradtak a megszokott formájuktól.

Jó: Burghardt L.

Nők, Északnyugati-csoport:

Körmendi DMTE-Egerszegi KK

25-29 (14-14)

Körmend, 50 néző. Jv.: Kovács K., Tóth J.

Egerszegi KK: Tállai – Balogh B. 12, Gotthárd 2, Balogh V. 4., Hári 4, Marton, Kámán 1. Csere: Becze (kapus), Mátyás 3, Novográdecz 1, Tóth M. 2, Bogár 2, Pem T., Kovács E. Játékos-edző: Balogh Beatrix.

Nagyszerűen kezdett az EKK (0-3), de a hazaiak ledolgozták hátrányukat. Folyamatosan az Egerszegi KK szerzett előnyt, ám egy gólnál nagyobb különbség nem alakult ki. Sokáig így maradt minden, aztán a Körmend 21-19-re ellépett. Az EKK kivédekezett egy kettős emberhátrányt, kapusai (Tállai Emese, Becze Tünde) pedig összesen 5 (!) büntetőt hárítottak. Ez az egység hozta meg a fordulatot és a győzelmet az Egerszegi KK számára. No és az elszántság és a harcos játékfelfogás is sokat hozott a konyhára, így az egerszegiek újabb fontos győzelmet szereztek.

Jók: az egész csapat.

Balogh Beatrix, az Egerszegi KK játékos-edzője igazi vezéregyénisége volt együttesének Körmenden, ahol 12 gólt lőtt Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Férfiak, Délnyugati-csoport:

Keszthely GDSE-Dél Takarék Mecseknádasd

22-29 (8-15)

Keszthely, 50 néző. V: Cseszregi, Sipos.

Keszthely GDSE: Szemerédi – Tölli, Baranyai Zs. 2, Csiszár 3, Kovarszki 4, Harnóczi 3, Kránicz. Csere: Szente 2, Kretz 2, Bálványkövi 6. Edző: Illés Csaba.

Jól kezdett a hazai csapat, a 15. perc végén 6-5-re vezettek. Hirtelen zavar lépett fel a védekezésükben és két sorozatban 5-5 gólt kaptak. Fordulás után nagyobb figyelmet szenteltek ennek a hibának az elhárítására és a különbséget tartva fejezték be a játékot. A küzdelmes mérkőzés kis szerencsével szorosabb eredménnyel is zárulhatott volna.

Jók: Bálványkövi, Baranyai.

Nagykanizsai Izzó SE- Kaposvári ESE

35-21 (18-9)

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Kóbor, Tasnádi.

Izzó SE: Török R. – Bándi 5, Hári 5, Vadász 4, Csalló 3, Kiss G. 8, Tóth S. 3. Csere: Nagyvizeli (kapus), Lebár 2, Tompek, Füle 3, Gilitsch 2, Babati, Kisgéczi. Edző: Madarász Péter.

Úgy lépett pályára az Izzó SE NB II-es férfi kézilabda együttese, hogy lehetőleg minél hamarabb döntse el a két pont sorsát. Mindezt tegye úgy, hogy azok is jussanak több játéklehetőséghez, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. A hazaiaknak kellett vagy negyedórányi játék, míg a Kaposvár tempójától el tudtak lépni, és félidőre már biztos előnnyel mehettek. Onnantól már mindenki meccsbe szállhatott, sőt, számos taktikai variációt is kipróbálhatott Madarász Péter edző. Vadász Márton ismét teljes értékű játékosként kézilabdázhatott.

Jók: Kiss G., Bándi, Hári, Vadász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában