Birkózás

2018.03.27. 18:22

Tompa Miklós bronza a kötöttfogású ob-n

Ismét felnőtt bajnoki éremmel hallatott magáról Tompa Miklós, a Zalaegerszegi Birkózó SE versenyzője. A hét végi, kötöttfogású ob-n az egerszegiek birkózója a 72 kg-os súlycsoportban lett bronzérmes.

Kerkai Attila

Tompa Miklós felnőtt éremmel tért vissza Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Miskolc adott otthont az idei felnőtt kötöttfogású országos bajnokságnak, s mivel a világbajnokságot az idén hazánk rendezi, nagy mezőnyök indultak, gyakorlatilag a teljes hazai élvonal.

Tompa Miklós a 72 kg-ban indult, aki végül úgy szerezte meg a harmadik helyezést, hogy a döntőbe jutásért a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint győzte le. Az egerszegi birkózó egy teljes évet kihagyott, de ismét gőzerővel készül edzőivel, Berzicza Ferenccel és Gerencsér Zoltánnal, és most a második felnőtt érmét szerezte meg.

Tompa Miklós felnőtt éremmel tért vissza Fotó: Katona/Zalai Hírlap

- Volt egy év kihagyásom, hiszen az élet más területén is ki akartam magam próbálni, de már újra edzek – mondta el érdeklődésünkre Tompa Miklós, aki 2016-ban, akkor még az U23-as Eb-re készülve lett szintén ob-bronzérmes és a Magyar Nagydíjon is dobogóra állhatott. – Most ismét a sport és a tanulás áll a fókuszban, hiszen az egyetemi tanulmányaimat is be akarom fejezni. Az ilyen versenyeken, mint az országos bajnokság sokat lehet fejlődni és az ember magából is legyőz egy kicsit a minél szebb sikerért, ezért örülök ennek az éremnek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában