Két arany és két bronz

2018.03.28. 21:15

Remekeltek a tófeji klub birkózólányai a korosztályos magyar bajnokságon

A Pestszentimrei Sportkastélyban rendezték meg a diák és serdülő korosztályú leány birkózók országos bajnokságát, amely egyben az id. Növényi Norbert Emlékverseny nevet viselte. A Zalát képviselő Tófej SE versenyzői kiválóan szerepeltek.

Kerkai Attila

A tófeji lányok, balról Zsebeházi Andrea, Bóha Angéla, Tóth Ramóna, Gáll Fanni edzőjükkel, Szanati Józseffel Fotó: Kerkai Attila/Zalai Hírlap

Három szőnyegen 189 versenyző részvételével kezdődtek meg a küzdelmek, ahonnan a Tófeji Kerámia SE sportolói 2 arany- és 2 bronzéremmel tértek haza.

Diák korcsoportban Gáll Fanni a 28 kg-osok mezőnyében két magabiztos tusgyőzelemmel múlta felül kaposvári és kőbányai ellenfelét, így következhetett az elődöntő, ahol vereséget szenvedett a későbbi győztes diósgyőri ellenfelétől. A bronzmérkőzésen nagyszénási ellenfelét szintén két vállal verte, így Gáll Fanni remek teljesítmény után állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A másik bronzérmet az első éves serdülőként birkózó Zsebeházi Andrea szerezte meg a rendkívül erős 42 kg-os kategóriában. A tófejiek versenyzőjét csak a későbbi magyar bajnok kiskunfélegyházi ellenfele tudta megverni az elődöntőben, a többi ellenfelét magabiztosan legyőzve szerezte meg a bronzot.

A tófeji lányok, balról Zsebeházi Andrea, Bóha Angéla, Tóth Ramóna, Gáll Fanni edzőjükkel, Szanati Józseffel Fotó: Kerkai Attila/Zalai Hírlap

A legfényesebb érem egyikét pedig a Diák korcsoportban, a +65 kg-ban szereplő Tóth Ramóna szállította. A nehézsúlyban nem szoktak sokan indulni, de ebben a kategóriában nem is lehet sokat hibázni, mert aki egyszer veszélyes helyzetbe kerül, az általában veszíteni szokott. Tóth Ramóna a döntőben magabiztosan birkózott püspökladányi ellenfelével szemben, végrehajtva a taktikai utasításokat, így magyar bajnoki címnek örülhetett.

A másik aranyat – szintén Diák korcsoport – a 31 kg-os Bóha Angéla nyakába akasztották. A lányok edzője, Szanati József elmondta, tanítványának már kijárt ez az aranyérem. Eddig minden diákolimpiáról és magyar bajnokságról hozott valamilyen színű érmet, de valahogy az arany soha nem jött össze számára, vagy a tapasztalatlanság, vagy egy sérülés következtében. Ezúttal a négy közé kerülésért ceglédi ellenfelet vert meg tussal, az elődöntőben technikai fölénnyel, 10-0 arányban diadalmaskodott a püspökladányi birkózó fölött, következett a döntő a csepeli ellenféllel, akit 1 perc alatt tussal vert. Ezek után Bóha Angéla joggal örült az aranyérmének!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában