Birkózás

2018.03.13. 19:57

Négy zalai érem, közte két arany a kötöttfogású ob-n

Ismét egy jól sikerült magyar bajnokságnak adott otthont a Kölcsey-gimnázium tornacsarnoka, ahol a Zalaegerszegi Birkózó SE megrendezte a Diák II. korosztály idei kötöttfogású magyar bajnokságát, a Klímatrend Kupáért. Külön öröm a remek zalai szereplés, hiszen négy érem jutott a zalai színek képviselőinek.

Kerkai Attila

Varga Zalán kékben ezt a mérkőzést is megnyerte

Fotó: Szekeres Péter/ Zalai Hírlap

Szombaton szó szerint megtelt a Kölcsey-gimnázium tornaterme, hiszen a 2007-2008-ban születettek idei magyar bajnokságán induló fiatalokat nagyon sokan kísérték el az ország minden pontjáról. A területi viadalokról már csak a legjobbak jutottak el a Diák II. kötöttfogású magyar bajnokságra, s mintegy hetven klub képviseltette magát.

A küzdelmek megkezdése előtt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, mint a viadal fővédnöke köszöntötte az ob-n résztvevőket, aki nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a városban ismét ilyen rangos birkózóversenyt rendeznek. Kiemelte, hogy a város is támogatja a helyi klub, a ZBSE törekvéseit, így a birkózócsarnok felújítását, ami már folyamatban van.

Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke a sportág egyik erős bástyájának nevezte Zalaegerszeget, szerinte ezért is fontos, hogy a létesítményhelyzet terén javuljanak a feltételek, így az MBSZ is támogatja a felújításokat. Bacsa Péter Zalaegerszeg kapcsán megjegyezte: ahonnan olyan birkózók kerültek ki, mint Berzicza Tamás vb- és Eb-ezüstérmes, olimpiai 6. helyeztt birkózó (jelenleg az MBSZ elnökségi tagja) vagy Gombos Zsolt, többszörös magyar bajnok és olimpikon, ott a szakmai munkával sem lehet gond.

Az idén 50 esztendős Gombos Zsoltot külön is köszöntötték a szombati viadalon. A ZBSE nevében Berzicza Ferenc szakmai vezető és Gerencsér Zoltán vezetőedző, Bacsa Péter pedig a hazai szövetség nevében adott át neki emlékplakettet. Bacsa Péter az MBSZ külön elismerését is átadta Gerencsér Zoltánnak, a sportágban végzett eddigi munkájáért.

Varga Zalán kékben ezt a mérkőzést is megnyerte
Fotós: Szekeres Péter/ Zalai Hírlap

A köszöntők és az elismerések átadása után pedig már a fiataloké volt a főszerep, és meccsdömping kezdődött. Zala megyét a Zalaegerszegi Birkózó SE (ZBSE), a Kanizsa Birkózó SE (KBSE) és a Tófej SE tagjai képviselték, akik kvalifikálták magukat a magyar bajnokságra. Közülük heten végeztek pontszerző helyen és négyen a dobogóra is felállhattak. Ketten annak is legmagasabb fokára, hiszen Varga Zalán (ZBSE) és Lukács Egon (Tófej SE) aranyérmet szerzett.

A legtöbb pontszerző helyezés a ZBSE-nek jutott, s annak örült a házigazda, hogy a tavalyi hasonló viadala után a mostani szereplés a folyamatos és erőteljes fejlődést mutatja klubjuknál.

A zalai pontszerzők és érmesek edzőikkel

A Klímatrend Kupa Diák II. kötöttfogású magyar bajnokság zalai pontszerzői és érmesei. 29 kg: 5. Fatér Ferdinánd (Tófej). 35 kg:  5. Henczi Marcell (ZBSE). 38 kg: 5. Henczi Benjamin (ZBSE). 42 kg: 3. Ruzsics Milán (ZBSE). 46 kg: 1. Varga Zalán (ZBSE). 50 kg: 1. Lukács Egon (Tófej), 3. Domján Péter (Kanizsai BSE).

Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland (ZBSE), Szatmári Zsolt, Farkas András (KBSE), Szanati József (Tófej).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában