Foci

2018.03.08. 18:30

Megyei I.: a harmadik nekifutásra végre elkezdődhet a futballtavasz

A hét végén - harmadik nekifutásra - most már valóban úgy tűnik, hogy elrajtol a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában a tavasz. Ugyan vannak még az időjárás okozta nehézségek, de a hét végén a tervek szerint valamennyi találkozót meg tudják rendezni a 18. fordulóból.

Kerkai Attila

A Gellénháza és a Szepetnek erősödött a legjobban

Fotó: Pezzatta Umberto/ Zalai Hírlap

Nehezen indult az idei futballtavasz, hiszen két hete, majd egy hete is a halasztás mellett döntött az I. osztályban az MLSZ Zala megyei Igazgatósága. Pontosabban, a legutóbbi hét végén egy találkozót műfüvön végül megrendeztek (Creaton-Lenti TE-Zalagrár Pókaszepetk 5-0), ám az igazi rajt most érkezik el.

Egyelőre viszont nem minden csapat tudja saját pályáján megrendezni az éppen soros találkozóját, így hat összecsapást műfüves pályán rendeznek meg, csak Zalaszentgróton és Csesztregen játszik valóban hazai pályán a rendező csapat (a 18. forduló pontos menetrendjét Hétvégi sportműsorunkban találhatják).

Ki lesz a bajnok?

Ami a folytatás esélyeit illeti, sokan úgy tartják, hogy a jelenleg is listavezető UFC Nagykanizsának már most oda lehetne adni az aranyérmet. Mindez logikusan hangzik, hiszen Gombos Zsolt együttese tovább erősödött a télen, a két Magyar Kupa-mérkőzése az NB II-es Békéscsaba ellen a kettős vereség (3-1, 1-0) ellenére azt mutatta, hogy a megyei szinten már túllépett az együttes. Hogy mennyivel, mindez jelen pillanatban nehezen mérhető még, s hogy ez elég lehet-e az NB III-as szerepléshez, ez szintén még a jövő zenéje.

A Gellénháza és a Szepetnek erősödött a legjobban
Fotós: Pezzatta Umberto/ Zalai Hírlap

Amennyiben bajnok lesz a Nagykanizsa, osztályozón vívhatja ki a harmadik vonalbeli szereplést, s az is egyfajta lutri. Két meccs dönt róla, kaphat ellenfélnek nagyon erős megyei bajnokot és kevésbé erőset is.

Gombos Zsolt a tavaszi nyitány előtt nyilatkozott

- Bízunk a befektetett munkában, de nem érzem úgy, hogy biztosra lehetne menni a bajnoki címért sem – ezt Gombos Zsolt, a nagykanizsai vezetőedzője jelentette ki a tavaszi nyitány előtt. – Jól sikerültek a felkészülési meccseink, ám a mezőnyben ott van a Hévíz, a Szepetnek, a Gellénháza és a Csesztreg, valamint a Csács-Nemesapáti.

A felkészülésnél maradva, az erős csapatok ellen – gondolok itt a ZTE-re, az Ajkára és a Békéscsabára – együttesem valóban nagyon jól játszott, ám nekünk most arra kell törekednünk a tavasz során, hogy ne engedjünk ebből, bárkivel is játszunk. Ezzel a hozzáállással kell a tavasszal játszanunk, ám ez már az én feladatom lesz, hogy a csapatot tűzben tudjam tartani. Valóban a bajnoki cím a cél, és az, hogy az NB III-ba kerüljünk. Jó erőfelmérő lesz ebből a szempontból majd az április 25-ei Amatőr Kupa döntője, amikor a szintén Magyar Kupa-nyolcaddöntős Sényővel találkozunk.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Nagykanizsa eddigi legnagyobb riválisa, a jelenleg második Kaposi Transport Csács-Nemesapáti gyengült a tavaszra, de persze ezt is majd a tavaszi sorozat mutatja meg, hogy mennyire. Horváth András, Safet Jahic, Kozári Gábor, Kovács György és Kiss Bence távozott, ami azért komoly érvágásnak tűnik.

- Meghatározó játékosok távoztak, a célkitűzés így az, hogy lehetőleg minél több pontot szerezzünk tavasszal – jegyezte meg a rajt előtt Sebők József, a nemesapátiak edzője. – A dobogót is nehéz lesz tartani, de bízunk abban, hogy harcban leszünk még érte. Kevesen maradtunk, gyakorlatilag egy csapatra való felnőtt játékossal, így ifikkel egészülünk ki a meccsekre.

A további esélyesek

A Szepetnek és a Gellénháza, na és a Hévíz is ebbe a körbe tartozik (mármint a dobogóesélyesek közé) és a Csesztreg is beleszólhat ebbe, ám ehhez nagy meneteléseknek kell bekövetkeznie. A jelenleg harmadik Hévíz kerete nem változott, a csapat keményen dolgozott a télen, Lantai Balázs edzővel szemben továbbra is az az elvárás, hogy építse a csapatot, amely ha nem is most, de jövőre bajnokesélyesként várja a pontvadászatot. Gellénházán Bencze Péter évek óta stabil együttest irányíthat, s most is.

- Csak Horváth András érkezett a télen, de a védelembe is szerettem volna igazolni, hiszen sok játékosunk esett ki onnan – mondta Bencze Péter a rajt előtt. – Török Tamás abbahagyta, Dávid András és Nagy Zoltán műtéten esett át, Horváth Balázs pedig eltiltása miatt az első két tavaszi meccsen nem játszhat.

Ettől függetlenül magam is úgy gondolom, hogy ott lehetünk a dobogón. A felkészülés első öt hete nagyon jó volt, aztán ahogy látszott, hogy nem kezdődik el a bajnokság időben, kicsit lanyhultunk, de most már ismét a korábbi elánnal várjuk a kezdést. Célunk a dobogó, de nagy harc lesz érte.

A középmezőny viszonylag kiegyenlített az I. osztályban, a helyezések között várhatóan nem lesznek nagy pontkülönbségek. Két csapat esik ki, jelenleg a Kiskanizsa az utolsó előtti, a sereghajtó Pókaszepetknél pedig nagy változások történtek a télen. Nagyon sokan távoztak, tizenegyen, így tovább gyengült az együttes.

Németh Csaba, az egyesület elnöke viszont elmondta, nem adják fel. Küzdenek, bent akarnak maradni, de nem könnyű a helyzetük. Az együttes edzője, Lepár Attila is távozott, jelenleg nincs kinevezett edző, így Száraz Zoltán játékos fogja össze az együttest, tudtuk még meg Németh Csabától.

A másod- és a harmadosztály hét végi rajtját ugyan elhalasztották, de így is lesznek (műfüves) meccsek, igaz, csak elenyésző számban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában