Sport

2018.03.18. 17:00

Egyre többen szeretnének jégkorongozni

Zalaegerszegen játszott barátságos mérkőzést a magyar és a szlovén rendőrválogatott. Megalakulása óta a magyar rendőrválogatott igyekszik a lehető legtöbb lehetőséget kihasználni, hogy a környező országok hasonló csapataival megmérkőzzön.

Jóna István

Selmeczi Attila, a magyar csapat tagja két szlovén játékos között próbál kibújni Fotó: A szerző

A jégkorong fertőző. Ezt nem orvosi tudás alapján állítom, de az elmúlt időszakban a magyar felnőtt jégkorong-válogatott körül hatalmas volt az érdeklődés. Kevesen tudják viszont, hogy a Belügyminisztériumon belül, a rendőrség soraiban is találkozhatunk jelenlegi és egykori kiváló játékosokkal.

Három évvel ezelőtt a cseh rendőrség meghívására megszervezték a magyar rendőrválogatottat, hogy részt vehessenek négy nemzet tornáján. Ezt már a válogatott játékos-edzője, Juhász Zoltán ezredes, a Közszolgálati Egyetem tanára elevenítette fel beszélgetésünk során, amelyet a magyar és a szlovén válogatott zalaegerszegi összecsapása után folytattunk.

Selmeczi Attila, a magyar csapat tagja két szlovén játékos között próbál kibújni Fotó: A szerző

- A szabadidő hasznos eltöltése volt az elsődleges célunk, de egyre népszerűbb lett a kezdeményezés, és most már komolyan vesszük a kihívásokat. Csapatunk a rendvédelmi szerveknél dolgozó volt profi, illetve amatőr jégkorongozókból áll – tájékoztatott bennünket a csapat edzője, Juhász Zoltán.

A csehországi torna még az összeszokásról szólt, de a 2017-es, szintén csehországi, Liberecben rendezett Rendőr Jégkorong Világkupára már győzni mentek a fiúk. Nehéz csoportba kerültek és végül a tízcsapatos torna kilencedik helyéért éppen a szlovénekkel játszottak, akiket nagyon megvertek.

Azóta minden lehetőséget megragadnak, hogy a környező országok válogatottaival baráti kapcsolatot alakítsanak ki a felkészülés jegyében. Így jött a lehetőség, hogy Szlovénia válogatottjával is megmérkőzzenek. A mérkőzés megrendezését a Magyar Jégkorong Szövetség támogatta. A mérkőzésre kilátogató nézők Budai Rolandot, Kordisz Andrást, Rencz Dánielt, Király Zsoltot, a kapuban pedig Szőke Attilát is láthatták.

A válogatott remekül kezdett és négy góllal terhelte meg a vendégek hálóját, amit a második harmadban lendületes játékkal szinte lemásoltak. A záró harmadot a szlovének nyerték, de a magyar rendőrök így is magabiztos sikert könyvelhettek el.

Magyar rendőrválogatott- Szlovén rendőrválogatott 9:4 (4:1, 4:1, 1:2).

Magyarország: Szőke Attila – Ligeti, Péter, Budai, Kordis, Vass (első sor), Rencz, Selmeczi, Király, Novák, Pál (második), Balla, Patay, Haffenträger, Baricska, Lovas (harmadik), Kováts, Báder, Dalmadi, Hommonai, edző: Juhász Zoltán.

Gólszerzők: Kordisz 2, Pál 2, Novák 2, Selmeczi, Király, Budai, ill: Grilc 2, Kuzet, Avgustincic.

Juhász Zoltán zárásként elmondta, hogy nagy megtiszteltetés érte a csapatát, ugyanis április 11-én a szlovéniai Bledben játszik a Divízió I-es világbajnokságra készülő férfi válogatott, és felvezető mérkőzésként a rend-őrválogatott viszonozhatja a szlovén kollégáik zalaegerszegi látogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában