Focimeccs

2018.02.23. 19:35

Erős kezdés: a Kisvárdát fogadja vasárnap a ZTE FC

Visszavonhatatlanul itt a futballtavasz, még akkor is, ha hólepel borítja a tájat. A labdarúgó NB II 22. fordulójában vasárnap (17.00) a ZTE FC „erős meccsel” nyit: a második helyezett Kisvárdát látja vendégül.

Kerkai Attila

Kékben az egerszegi Paudits felcsúti védők között a szerdai kupameccsen Fotó: Katona Tibor

Kezdjük avval: vasárnap biztosan lesz mérkőzés a ZTE Arénában. Kedden, a Magyar  Kupa nyolcaddöntőben is láttuk, hogy a fűtött pálya egész napos havazás után is csodákra képes. Noha pénteken még egy vékony hóréteg takarta a gyepszőnyeget, de ez egyre olvadt, s mint megtudtuk: ha szükség lenne rá, kézi erővel is letakarítanák.

Sportszakmai szempontból viszont komoly kihívás vár a ZTE FC-re nemcsak a nyitányon, de egész tavasszal is. A csapat a tabella 14. helyéről várja a folytatást, ami a klub múltja, valamint remélt jövője szempontjából is elfogadhatatlan pozíció. Ezért is történt a télen sok változás a csapatnál, amely a keddi kupameccsen 1-0-ra legyőzte az élvonalbeli Puskás FC-t. A főpróba remekül sikerült, de a bajnokság más lesz.

- Vehetjük úgy, hogy főpróba volt, mindenesetre a tavasz első tétmérkőzése számunkra tényleg jól sült el – mondta Artner Tamás vezetőedző. – Nagyon lelkes és szervezett futballal nyitottunk, nagyobb tudású csapatot vertünk, s úgy utazhatunk Felcsútra, hogy nem lefutott a továbbjutás kérdése, de továbbra is a Puskás FC az esélyesebb erre. Nem véletlenül emeltem ki a találkozó után sem: fontos volt számunkra, hogy az utolsó negyedórában már éreztük, a közönség mellettünk áll. Ez is az egyik tavaszi célunk, vagyis visszacsalogatni a nézőket. Nem lesz könnyű, de mi mindent el akarunk követni érte.

Kékben az egerszegi Paudits felcsúti védők között a szerdai kupameccsen Fotó: Katona Tibor

- Erős a tavaszi kezdés, hiszen az egyik feljutásra esélyes csapat az ellenfelük.

- Valóban, jelenleg az éllovas MTK mellett a Kisvárda is kiemelkedik a mezőnyből. Szakvezetőjük, Kondás Elemér kétszeres magyar bajnok edző, erős a keretük. Ehhez a feladathoz kell felnőnünk, s azt próbáltuk tudatosítani a játékosokban, hogy legyen bárki is az ellenfél, ha mi idehaza játszunk, akkor tartson tőlünk a vendég. Vissza kell hozni a küzdést, az akarást, hogy érezni lehessen a hazai pályát a meccseinken.

- Mindenki előrelépést vár a csapattól. És ön mivel lenne elégedett a tavasszal?

- Elsősorban azzal, hogy kialakítsunk egy olyan csapatot, aminek van tartása, agresszív a játéka és taktikailag fegyelmezett. Szerintem nekünk tavasszal hátrafele nem, inkább előrefele kell majd néznünk. Lehetőség szerint meg akarjuk azokat a játékosokat is találni, akikkel jövőre már magasabb célokért is küzdhetünk. De fontosabb, hogy a nézőket visszahozzuk a lelátóra, s ezért mindent elkövetünk.

- A nyitányon bele is kell nyúlnia a keddi győztes csapatba, hiszen akkor csak egy fiatal szerepelt, a bajnokin pedig kettő a kötelező. Milyen eredményre számít?

- Hiába a Kisvárda az esélyesebb, mi a három pontért játszunk. Nagyjából megvan már, hogy ki lesz a két fiatal, aki kezd, és szerencsére sérültünk sincs. Várjuk a rajtot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában