Ünnepélyes díjátadás

2018.02.12. 20:22

Az év zalai sportolóit díjaztuk

Átadtuk a díjakat a Zalai Hírlap elmúlt év végi szavazásán győztes zalai sportolóknak.

Zalai Hírlap

Képünkön a díjazottak, illetve képviselőik. Hátul (balról) Máté Tamás, Szüts Mátyás és Benke Szilárd. Elöl Keczeli Zoltán (Major Veronika edzője), Kondákor Emília, Nemes Attila, a ZTK-FMVas csapatkapitánya, Forintos Fruzsina, valamint Polgár Sándor (Molnár Flóra edzője). A képről hiányzik Milassin Mór

Fotó: Katona Tibor

Ahogy a több évtizedes hagyomány kötelez bennünket, 2017 végén ismét megválasztottuk az év legjobb zalai sportolóit. Lapunk sportrovatának tagjai mellett tudósítóink és a felkért sportszervezetek adták le voksaikat. A kialakult sorrend alapján hirdettük ki a győzteseket az újság  hasábjain a múlt esztendő végén, a díjátadóra pedig hétfőn került sor.

Az egerszegi Galeri Étterembe meghívott jutalmazottak és edzőik, illetve vezetőik közül nem mindenki tudott részt venni, ám csak azok hiányoztak, akik jelenleg is külföldön versenyeznek, illetve edzőtáboroznak, továbbá végzik egyetemi tanulmányaikat.

Pásztor András, a Zalai Hírlap főszerkesztő-helyettese köszöntötte a díjazottakat és méltatta teljesítményüket, majd átadta a díszes serlegeket a győzteseknek. A legjobbaknak választott sportolók közül többen már nemcsak idehaza, hanem nemzetközi szinten is letették névjegyüket.

Képünkön a díjazottak, illetve képviselőik. Hátul (balról) Máté Tamás, Szüts Mátyás és Benke Szilárd. Elöl Keczeli Zoltán (Major Veronika edzője), Kondákor Emília, Nemes Attila, a ZTK-FMVas csapatkapitánya, Forintos Fruzsina, valamint Polgár Sándor (Molnár Flóra edzője). A képről hiányzik Milassin Mór
Fotós: Katona Tibor

 

Az elhangzott köszöntők után kezdődhetett meg a díjak átadása. Elsőként a serdülőknél győztesek következtek. A lányoknál az egerszegi Toriki KHKE karatézója, Forintos Fruzsina vehette át a díszes serleget, majd a fiúknál a Hévíz SK íjásza, Szüts Mátyás. Mindketten a hazai bajnokságok mellett a nemzetközi színtéren is bizonyították már tehetségüket.

Az ifjúságiaknál a lányoknál egy korosztályos Európa-bajnoki bronzérmes ökölvívó hölgy nyerte meg szavazásunkat. A kanizsai Botos András Akadémia növendéke, Kondákor Emília nemcsak a ringben ért el sikereket tavaly, hanem sportága szavazásán is, hiszen a Magyar Ökölvívó Szövetség a kanizsai ifjú hölgyet választotta meg az esztendő legjobb magyar női ökölvívójának.

Az ifjúsági fiúknál szavazásunk győztese, az NTE 1866 vívója, Milassin Mór nem tudott részt venni hétfői ünnepségünkön, hiszen még úton volt hazafele a hétvégén, Franciaországban rendezett junior Világkupa-viadalról. Milassin Mór 2017-ben a kadett Európa-bajnokságon kard egyéniben bronzérmet szerzett, a magyar kardcsapattal pedig kontinensbajnoki címet.

A juniorok kategóriájában két keszthelyi sportolót köszönthettünk. Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi LK többszörös junior világ- és Európa-bajnok futócéllövője immár az olimpiai légpisztolyos számban is a hazai legjobbnak számít. Tavaly junior Európa-bajnoki címet szerzett.

A Magyar Sportlövők Szövetsége 2017-ben őt választotta meg az év legjobb magyar női sportlövőjének. Major Veronikát edzője, Keczeli Zoltán képviselte a díjátadón, hiszen a keszthelyi kiválóság már gőzerővel készül a hét végén rajtoló légfegyveres Európa-bajnokságra. A junior fiúknál a Keszthelyi VDSE sprintere, Máté Tamás kapta szavazásunkon a legtöbb voksot. Egy esztendeje gyakorlatilag még sportágában sem ismerték a nevét, s valósággal berobbant a hazai atlétika világába. A junior korosztályban minden bajnoki címet megnyert 100 és 200 méteren, kijutott a junior Európa-bajnokságra, ahol 200 méteren a döntőben a 8. helyen végzett.

A felnőttek kategóriájában a női verseny győztese, a kanizsai Dél-zalai Vízmű SE úszója, Molnár Flóra az Egyesült Államokban végzi egyetemi tanulmányait, ő is „igazoltan” volt távol. Molnár Flóra tavaly kvalifikálta magát a hazai rendezésű úszó világbajnokságra, 50 m gyorson, 50 m pillangón és 50 m mellen is felnőtt magyar bajnoki címet szerzett.

Egy országos rekord is már az ő nevéhez fűződik: 50 m pillangón 26.15 mp-cel tartja a magyar rekordot. A kupát edzője, Polgár Sándor vette át. A felnőtt férfiaknál olyan sportoló nyert szavazásunkon, aki ízig-vérig csapatember. A Zalakerámia-ZTE KK kosárlabdázója, Benke Szilárd oroszlánrészt vállalt abban, hogy a ZTE KK 2017-ben bajnoki bronzérmet szerezzen. A 23 éves játékos emellett bekerült a válogatottba, s jelenleg is tagja a keretnek.

A csapatok versenyében egy nagy „visszatérőt” köszönthettünk. A ZTK-FMVas férfi tekecsapata korábban többször is elnyerte már az év zalai csapata díjat. Az egerszegi tekések tavaly megnyerték a férfi bajnokságot, majd az ősszel a Világkupát is.

Az ünnepélyes díjátadó a meghívottak kötetlen légkörű találkozójával zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában