Foci

2018.01.20. 13:52

ZTE-siker és szép gólok Paudits Patrik és Horváth András főszereplésével

Már-már „bántóan” szép időben, a januárt meghazudtoló kora márciust idéző tavaszi hangulatban játszotta le első felkészülési mérkőzését a ZTE FC labdarúgó csapata, melynek ellenfele a Kaposi Transport Csács-Nemesapáti volt.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto

Mindkét félidőnek volt egy-egy hőse, az elsőnek mindenképpen Paudits Patrik, a másodiknak viszont  Horváth András.

ZTE FC – Kaposi Transport Csács-Nemesapáti 5-2 (4-0)

Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Vizi.

ZTE FC. I. félidő:  Kovács F. (Szemerédi) – Koszó, Króner, Devecseri, Fodor Á. – Nagy G., Bedi, Hudák – Babati, Paudits, Vernes. II. félidő: Szejmerési (Macher) – Kretz, Nagy T., Forgács, Polényi – Hudák, Bedi – Ekker, Vernes (Patvaros), Fujsz – Kovács Á.

Csács-Nemesapáti: Jahic (Szilasi) – Bailo, Éder, Horváth P., Csík (Darabos) – Domján, Lepár T. (Egyed), Horvátjh A., Sági – Mihalecz P. (Somogyi), Bandics (Flórián).

Gólszerzők: Paudits (13., 18., 45.), Babati (41.), Fujsz (86.), illetve Horváth A. (61., 70.).

Nagy Gábort, a ZTE játékosát, nem szeretetből „öleli meg” Bailo Dávid a szombati mérkőzésen, ami persze így szabálytalan szerelési kísérletnek minősül
Fotós: Pezzetta Umberto

13. perc: Szép Babati-Paudits összjáték végén utóbbi jobbról, kilőtte a rövid sarkot, 1-0.

18. perc: Paudits ismét kilépett, ezúttal a bal oldalon és újra a rövid sarkot választotta 2-0.

41. perc: Sakk-matt helyzetbe került egy kiugrás végén Babati, aki középről lőtt a léc alá, 3-0.

45. perc: Babati szép cselek után játszotta meg Paudits-ot, aki középről megont nem hibázott, 4-0.

61. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Csács-Nemesapáti a kaputól 25 méterre, Horváth András pedig hatalmas gólt lőtt a kapu jobb oldalába, 4-1.

70. perc: Újabb nemesapáti szabadrúgás következett, ismét Horváth András lőtt, akinek az első próbálkozása még kipattant a sorfalról, majd ismételt, és 20 méterről, félfordulattal újabb nagy gólt ragasztott a kapuba, 4-2.

86. perc: A héten igazolt Kovács Ádám húzta meg a jobb oldalt, középre centerezett, ahol érkezett Fujsz, és két lépésről beállította a végeredményt, 5-2.

Fotós: Pezzetta Umberto

Gyakorlatilag az alapcsapatával állt fel a megyei I. osztályban második Csács-Nemesapáti együttese, rácáfolva azokra a szóbeszédekre, miszerint nehézségei vannak az egyesületnek. Ettől függetlenül még lehetnek, amit nem cáfoltak, mindenesetre összeállt a csapat a ZTE FC ellen.

Az egerszegiekre sokan voltak kíváncsiak, hiszen öt új játékost igazoltak (a hatodik  téli érkező  Króner Martin, de ő visszatért a kölcsönadásból) eddig. Nos, az első félidőben abszolút kiütközött a két osztálynyi különbség, ráadásul Paudits Patrik három  szép gólt lőtt, s hogy a gólpasszokat adó  Babati Benjamin se maradjon le, ő is betalált.

A második félidőre  a ZTE FC együtteséből csak hárman maradtak -  végül Bedi és Hudák volt az, akik végig játszották a találkozót – , így csaknem sort cserélt Artner Tamás vezetőedző. Meglepetésre viszont a kevés cserével rendelkező Csács-Nemesapáti nagyon jól tartotta magát, sőt!

Fotós: Pezzetta Umberto

Volt egy rövid időszak, amikor többet birtokolta a labdát, s volt egy játékosa, Horváth András, aki divatos kifejezéssel élve, „ellopta a show-t”.

Mert ugyan nyert a ZTE FC, de a korábbi ZTE-futballista,  két élményszámba menő gólt lőtt.

A második félidei játéka a ZTE FC-nek mondjuk úgy, hogy nem sikerült… Többet lehetett volna várni, már csak az edzettségbeli különbség alapján is, hiszen mégis csak egy amatőr együttes volt az ellenfél, s ennek azért ki kellett volna jobban domborodnia. Azt azért jegyezzük meg, hogy a ZTE-nek így is voltak még nagy helyzetei, sőt Bedinek egy kapufája,  s ezek alapján a különbség is lehetett volna nagyobb.

A Csács-NSE mindenesetre  2-1-re megnyerte a második félidőt, a mérkőzést viszont a ZTE FC, összességében biztosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában