Grundbirkózás

2018.01.25. 19:42

A tófeji Kincskereső két csapata is országos döntőbe jutott

A Kincskereső Általános Iskola is nevezett az idei grundbirkózó diákolimpiára, melynek országos elődöntőjét Pécsett rendezték meg nemrég.

Kerkai Attila

Fotó: Kerkai Attila

Baranya, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyéből 16 csapat vett részt a küzdelemben, amely eltér a klasszikus birkózástól.

A grundbirkózás egy 3,5 méter átmérőjű körben zajlik, ahonnan ki kell tolni, vagy a talajtól el kell emelni az ellenfelet. Csapatversenyről van szó, az együtteseket hét különböző súlycsoportú diák alkotja.

A Kincskereső iskola tanulói kitűnően küzdöttek. Az I. korcsoportos fiúk minden mérkőzésüket megnyerve szereztek aranyérmet és kvalifikálták magukat az országos döntőre, amit Miskolcon rendeznek meg. A csapatból minden mérkőzését megnyerte Kaposvári Dominik, Tóth Nimród és Bóha Levente.

Fotós: Kerkai Attila

A II. korcsoportos fiúk már képzettebb ellenfelekkel találkoztak. Csoportjukban az élen végeztek (három győzelem, egy vereség), ez döntőt ért, ahol azonban 4:3-ra kikaptak a nagydobszai birkózóktól. A II. korcsoportos tófejiek (köztük a minden mérkőzését megnyerő Fatér Ferdinánd és Lukács Egon) is készülhetnek Miskolcra.

A csapatok tagjai voltak. I. korcsoport: Orsós Tamás, Batta Bence, Kaposvári Dominik, Tóth Nimród, Bóha Levente, Nagy Dominik, Lakatos Mátyás. II. korcsoport: Somogyi Armandó, Fatér Ferdinánd, Erdélyi Rikárdó, Erdei-Nagy Dávid, Kámán András, Tóth István, Farkas Gergő, Lukács Egon. Felkészítő: Szanati József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában