Foci

2018.01.12. 13:46

Szappanos és Balázs Zs. is elhagyhatja a ZTE FC-t

Hétfőn kezdte meg a felkészülését a ZTE FC labdarúgó együttese, s noha túl nagy játékosmozgás eddig nem történt a keretben, a hét végére néhány kérdés eldőlt. Például, hogy Szappanos Péter is távozhat.

Kerkai Attila

sport

A ZTE FC vezetői úgy kalkuláltak, hogy ezen a héten még nem biztos, hogy bejelenthetnek új játékosokat, a Kisvárda honlapján Révész Attila szakmai igazgató elmondta: Fodor Ákost kölcsönadják a nyárig a ZTE FC-nek. A fiatal labdarúgó kora alapján beletartozik az úgynevezett fiatalszabályba, így ő is egyike lehet a tavasszal az NB II-ben kötelezően előírt két 20 év alatti játékosnak.

A fiatal játékossal viszont majd csak hétfőn, megérkezésekor kötik meg a szerződést az egerszegiek és további két új játékos is érkezik: Kovács Zoltán kapus Újpestről, míg Hudák Martin védekező középpályás a Puskás Akadémiától. Mindkettejükre orvosi vizsgálat vár, s ha ezeken megfelelnek, csak akkor szeretnék a zalaiak bejelenteni érkezésüket.

Szappanos Péter egyelőre nem hosszabbít szerződést Fotó: Pezzetta Umberto

Ám, hogy kölcsönbe jönnek vagy új szerződéssel, ez sem mindegy. Fodor Ákos esetében ugyebár fél éves kölcsönadás szerel.

- Elsősorban hosszú távon akarunk számolni az érkezőkkel, így ha kölcsönszerződés is lesz az esetükben, abban mindenképpen lesz egy opció arra az esetre, ha beváltották a hozzájuk fűzött reményeket – árulta el érdeklődésünkre Horváth Károly szakmai igazgató.

Aki azt is elmondta , a szabadlistára került Kertész Tamással megegyeztek a szerződésbontásban, Szabó Marek és Tomás Dubek hétfőn válaszol, hogy elfogadják-e a klub által kínált feltételeket. Viszont időközben Balázs Zsolt esetében úgy döntöttek: ha talál magának csapatot távozhat.

És gyakorlatilag Szappanos Péter is. A csapat első számú hálóőrének a nyáron jár le a szerződése, akivel hosszabbítani akart a ZTE FC, ám a játékos nem. Iránta más klubok is érdeklődnek, így a ZTE FC a télen nem gördít akadályt a távozása elé, de persze csak akkor, ha a kék-fehérek számára is megfelelő ajánlat érkezik érte.

Ám miért nem hosszabbít a negyedik szezonját a ZTE-nél töltő és a szurkolók által is kedvelt hálóőr? Mindezt tőle kérdeztük.

– Még képlékeny, hogy mi lesz a sorsom, de tény, hogy eldöntöttem: nem hosszabbítom meg a nyáron lejáró szerződésemet – tudtuk meg Szappanos Pétertől. – Jól érzem magam a klubnál, és a városban is, s akik igazán ismernek, ők tanúsíthatják, hogy mindez nem közhely az én számból. Ám szeretném magam valamikor magasabb osztályban is kipróbálni, s miután érdeklődnek irántam az NB I-ből, ha lesz rá alkalom, váltani szeretnék. Sajnos az élvonal a ZTE-vel nem jött össze, pedig az lett volna az igazi. Tehát van érdeklődés, s ha most nem jön létre a két klub között az üzlet, akkor tavasszal maradok és mindent megteszek a ZTE FC sikereiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában