Foci

2018.01.10. 19:14

Csak a Böde nem kapott ki

Az Északi-csoport érdekességei, amit a sorozatok és a számok mutatnak.

Bozó Péter

A Böde csapata az egyetlen, mely nem kapott ki

Fotó: Katona Tibor

Összeállításunkban ezúttal a labdarúgó megyei II. osztály Északi-csoportjában szereplő csapatok őszi teljesítményét vesszük górcső alá a számok tükrében.

Veretlenség

Az ősz folyamán egyetlen csapat tudott végig veretlen maradni, csak a Böde együttese tudhatja magáénak azt a kitűnő teljesítményt, hogy a 12 lejátszott mérkőzéséből egyszer sem kapott ki. Igaz, hét győzelem mellett öt döntetlen a mérlegük, így az ősz végeztével a 3. helyen várhatják a folytatást. Az éllovas Helsa Andráshida TE is jól menetelt nyolc veretlen mérkőzéssel, de az összevetésben a harmadik helyre „befutó” Nagykapornak otthonában vereséget szenvedtek. A kapornakiak akkor már benne voltak a hetes veretlen szériájukban, ami végül az utolsó fordulóban, Cserszegtomajon szakadt meg.

Hazai pályán a Bödén kívül az Andráshida TE és a Police-Ola, míg idegenben a Zalaszentiván nem talált legyőzőre az ősz folyamán.

Győzelmi széria

A győzelmeket tekintve az Andráshida TE szerepelt a legjobban. A szezont mindjárt győzelemmel kezdék Szabó II Zsolt tanítványai és zsinórban hat mérkőzésen begyűjtötték a három pontot, majd a nyolcadik fordulóban a Böde otthonában végül 2-2-es döntetlent értek el. A mérkőzés szünetében még 2-0-ra vezettek a bödeiek, innen állt fel a második játékrészben a listavezető. Azt se felejtsük el megemlíteni, a széria úgy jött össze az Andráshida TE együttesének, hogy az első öt mérkőzésüket idegenben vívták meg. Az összevetés második helyén a Police-Ola áll sorozatban négy sikerrel, míg a Böde és a Zalaszentiván 3-3 győzelmet ért el egymás után.

Az Andráshida TE pályája bevehetetlen vár volt az ellenfelek számára, az éllovas mind az öt hazai mérkőzésén begyűjtötte a három pontot. Vendégként szintén öt egymás utáni találkozón aratott győzelmet az ATE.

A Böde csapata az egyetlen, mely nem kapott ki
Fotós: Katona Tibor

Rúgott gólok

Három csapatnak is sikerült elérnie azt a bravúrt, hogy minden mérkőzésükön betaláltak az ellenfelek hálójába. A Police-Ola és a Türje esetében ez tizenhárom találkozót jelent, míg a Böde tizenkét meccsen – ők már második szabadnapjukon is túl vannak a szezonban – zörgette meg az ellenfelek hálóját. A Cserszegtomaj esetében is igaz ez a tizenkettes sorozat, ők az első mérkőzésükön még nem tudtak gólt szerezni, de onnantól fogva minden találkozójukon betaláltak.

A teljes szezonban nem volt egyetlen olyan összecsapás sem, amelyen ne láthattak volna legalább egy találatot a nézők. A legtöbb gól (10) az 1. fordulóban lejátszott Nagykapornak-Zalaszentiván találkozón született, ahol a vendégek 3-1-es hátrányból fordítottak a második félidőben és végül 6-4-re nyertek. A szentivániaknak egyébként nem ez volt az egyetlen gólgazdag mérkőzésük, hiszen a Türje elleni hazai mérkőzésük is kilenc találatot (7-2) hozott.

A bajnokságban lejátszott 70 mérkőzésen összesen 315 gól született, ami 4,5-es meccsenkénti átlagot jelent. A legtöbbször a Zalaszentiván (52) talált be, őket a Nagykapornak (38) és az Andráshida TE (37) követi.

Kapott gólok

Jól működött az ősz folyamán az Andráshida TE védelme, mindössze tizenkét gólt kaptak, ami meccsenkénti egygólos átlagnak felel meg. A Böde sem áll rosszul ezen a téren, nekik tizenhárom alkalommal kapitulált a védelmük, de mivel ők is tizenkét meccsen érték ezt el, ezért az átlag már rosszabb 1-esnél.

Vendéglátóként a Police-Ola áll a legjobban, a hat lejátszott mérkőzésükön mindössze négy gólt kaptak, míg idegenben a bödeiek a legjobbak, szintén négyszer tudtak csak betalálni ellenük az ellenfelek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában