Lövészet

2017.12.30. 17:53

Utoljára a régi lőtéren – Jó évet zárt a PLE Zalaegerszeg

Az Ebergényi úti lőtéren a helyi Polgári Lövész Egylet szombaton ismét megrendezte már évtizedek óta hagyományos óévbúcsúztató viadalát. A résztvevők azzal vettek búcsút egymástól, hogy egy év múlva már a felújított létesítményben találkozhatnak újra.

Varga Andor

Fotó: Katona Tibor

Az egerszegiek példáján felbuzdulva a térségben már több hasonló évzárót is rendeznek, így a házigazdák számoltak vele, hogy ezúttal a szokottnál kevesebb lesz náluk az induló. A déli pohárköszöntőre azonban zsúfolásig megtelt a nagyterem, vagyis az érdeklődésre ismét nem lehetett panasz.

Mint ahogy a PLE Zalaegerszeg most záruló éve is remekül sikerült.

- Az elöltöltős versenyszámokban már elkészült az éves összesítés az olimpiai pontok alapján, és ennek élén a mi klubunk áll – büszkélkedett az egerszegiek elnöke, Góra Balázs. – Ráadásul kétszer annyi pontot gyűjtöttünk, mint a második helyezett. A többi szakágban még várjuk a ranglistákat, de ezeken sem végezhetünk nagyon rossz helyen, hiszen az év folyamán minden országos bajnokságon álltak dobogón a versenyzőink. És közte volt olyan kiemelkedő teljesítmény is, mint például Ruzsin Pálé, aki három ob-n indult és mindhármat meg is nyerte.

Fotó: Katona Tibor

Szombaton már nem a versenyen, hanem a baráti együttléten volt a hangsúly, a beszélgetések során pedig a közeljövő is témát szolgáltatott, hiszen a 2018-as év fontos történéseket tartogat.

- A tervek szerint márciusban indul a lőtér 70 millió forint értékű felújítása – folytatta Góra Balázs. – Három hónapig tart majd a rekonstrukció, ez idő alatt az önkormányzat segítségével a légfegyvereseink a volt nyomda területén tudnak gyakorolni. A szövetségnél pedig már bejelentkeztünk a jövő évi robbanófegyveres ob megrendezésére, az új lőtéren ez lehet az első nagy verseny. Illetve a városvezetéssel tárgyalunk arról is, hogy az új évben Egerszegre hozzuk a légfegyveres bajnokságot, aminek az Ostoros-csarnok adhat otthont.

Zalai győztesek

Légpuska, 20 lövés, férfi, serdülő: Kocsis Krisztián (PLE) 143 kör. Felnőtt: Csókási Tibor (PLE) 179. Nők, felnőtt: Vlaszákné Nyírő Barbara (PLE) 172. Légpisztoly, 20, nők, serdülő: Kálóczi Regina (Befag Keszthely) 177. Felnőtt: Kelemen Sára (Befag) 177. Férfi, serdülő: Mészáros Medárd (PLE) 156. 60 év felett: Cajnkó Alfréd (PLE) 187. Mozgáskorlátozott: Magyar László (PLE) 186. Sportpisztoly, 20, férfi, felnőtt: Csali János (Befag) 185. 60 év felett: Nagy István (PLE) 172. Központigyújtású sportpisztoly, 20, férfi, felnőtt: Csali János (Befag) 187. Webley: 1. Pálmai Csaba (PLE) 88. Frommer: Pálmai Csaba 90. Mannlicher: Törőcsik Pál (PSLE Nagykanizsa) 86.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában