Sportlövészet

2017.12.01. 19:35

Egy arany és két bronz a serdülő ob-n

Nyíregyháza adott otthont a lövészek idei serdülő országos bajnokságának, melyről a ZTE Sportlövész Klub utánpótlása három érmet is elhozott.

Kerkai Attila

Az egerszegiek érmesei, balról: Szenecsár Szonja, Szenecsár Csenge, Kálmán Bálint, Varga Botond és Árvai Luca Fotó: ZTE SK

A bajnokság a Hungarian Open nemzetközi viadal előversenye volt, így a fiatalok egy nagy nemzetközi megmérettetés hangulatával is ismerkedhettek.

A ZTE SK serdülő leány csapata a légpuska 40 lövéses számban egyenletes teljesítményekkel bronzérmet szerzett. Az egerszegiek Árvai Luca (355 kör), Szenecsár Csenge (355), Szenecsár Szonja (351) összeállításban lettek dobogósok.

Az egerszegiek érmesei, balról: Szenecsár Szonja, Szenecsár Csenge, Kálmán Bálint, Varga Botond és Árvai Luca Fotó: ZTE SK

A fiúk 40 lövéses légpuska számában is jutott érem a ZTE SK-nak. Kálmán Bálint 378 körös, nagyszerű egyéni eredménnyel bronzérmet szerzett, nála jóval nagyobb rutinnal bíró versenyzőket is megelőzve. A fiú csapat Kálmán Bálint, Tornyos Kevin, Varga Botond összeállításban a 7. helyet szerezte meg.

A serdülők idén először vetélkedhettek vegyespáros kategóriában is, ami rendkívül nehéz versenyszám. Az alapversenyből Varga Botond és Szenecsár Csenge jutott be a négyes döntőbe, ahol egyesével vezényelt lövéseket kellett leadni, melyek után a csapatok pontot kaptak. Nagyon szoros küzdelemben, de nagy magabiztosságot mutatva a ZTE SK duója végül aranyérmet szerzett, megelőzve a Szeged csapatát.

Légpisztolyos 20 lövéses számban Remi Jázmin 7. helyen zárt 135 körrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában