Futsal

2017.11.24. 08:18

Göcsej SK: a férfiak visszaléptek, a nők folytatják (Frissítve!)

Visszalépett a Göcsej SK NB II-es férfi futsal csapata a bajnokságtól. Az együttes hétfőn még játszott, de ezt követően a játékosok jelezték a csapatot működtető gazdasági társaság az új tulajdonosa felé, hogy nem kívánják folytatni a bajnokságot.

Kerkai Attila

Fotó: Katona Tibor

A múlt hét elején már beszámoltunk róla, hogy a Göcsej SK két, felnőtt bajnokságban szereplő futsal csapatát működtető gazdasági társaság, a Göcsej Sport Klub Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t új tulajdonos kezébe került. Mészárosné Darida Csilla vette meg a kft-t, melyet a Göcsej SK még 2016-ban hozott létre. Darida Csilla, a Göcsej SK korábbi kosárlabda edzője munkajogi pert nyert a sportegyesülettel szemben, melyet végrehajtási eljárás alá vontak. Értékesítendő vagyontárgya nem volt a Göcsej SK-nak, kivéve az általa alapított Göcsej Sport Klub Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t, melyet Mészárosné Darida Csilla végül a vele szembeni tartozással együtt megvárásolta. A Zalaegerszegi Törvényszék Cégbírósága október 19-én, mint önálló képviselettel járó személyt jegyezte be a társaság élére.

A hosszabb előzmény azért szükséges, mert a Göcsej SK NB I-es női csapata, az NB II-es férfi együttes és az U15-ös leány futsal csapat is onnantól új tulajdonossal működött, lezárva a múltat. A női csapat lejátszotta legutóbbi mérkőzését és a férfi együttes is, de mint arról szintén beszámoltunk, az NB II-es csapat edzője, Bagó Gábor ezt követően távozott a kispadról. Erről a szándékáról előre tájékoztatta a csapat tulajdonosát, s később kiderült, nem csak ő akart menni.

Fotós: Katona Tibor

Mészárosné Darida Csilla megerősítette, hogy visszaléptették a Göcsej SK NB II-es férfi együttesét a bajnokságtól.

Ám, hogy miért történt mindez meg, először erről kérdeztük őt.

- Bagó Gábor már a múlt héten megkeresett, hogy a hétfői mérkőzés lesz számára az utolsó a kispadon, hiszen nem kívánja folytatni a munkát – mondta Mészárosné Darida Csilla. – Korrekt módon megbeszéltük a válás feltételeit. Azonban a csapat tagjainak a kilencven százaléka az ő kedvéért játszott itt. Én felajánlottam, hogy új edzőt szerződtetek, de a legtöbben ragaszkodtak az előző edzőhöz, illetve, jelezték, hogy van más lehetőségük is a játékra. Ez amatőr liga, itt nincsenek szerződések, melyek kötnék a játékosok kezét. Én szerettem volna, ha a csapat megmarad, de nem tudok összehozni egy új együttest azonnal, ha mindenki menni akar. Sajnálom, mert a férfi futsalnak komoly hagyománya alakult ki Egerszegen. Az sem titok, ha erre igény lesz, úgy a felnőtt együttest újraépítjük.

Természetesen a női NB I-es csapat sorsa is érdekelt bennünket, s erre is rákérdeztünk.

- A lányok készen állnak a játékra, s ezt vasárnap is bizonyították, mert bár kikaptak, de remekül helytálltak a Hajdúböszörmény ellen – hallottuk Darida Csillától. – Ők játszani akarnak, s minden feltételt meg kívánok adni ehhez, ahogy az U15-ös leány csapat versenyeztetéséhez is.

A Göcsej SK férfi csapatáért viszont valóban kár. Tavaly még az NB I-ben szerepelt az együttes, de már nem volt meg minden a feltétel az eredményes szerepléshez. Az egyesület – erről mi is többször írtunk – komoly anyagi gondokkal küzdött, így a fiúk a szezon végén búcsúztak az NB I-től. Az új bajnokságba még beneveztek, de többször is már létszámhiánnyal küzdöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában