Avatás

2017.11.15. 19:51

Többfunkciós sportpálya épült

Multifunkcionális sportpályát avattak szerdán az Eötvös József Általános Iskola udvarán, a ceremóniát a diákok látványos műsora tette még ünnepélyesebbé.

Kerkai Attila

A megnyitó utáni sportbemutató egy pillanata Fotó: Pezzetta

Az ünnepségen Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere avval kezdte beszédét, hogy még 2016-ban keresték meg a településrész képviselői, hogy a Kertvárosban szükség lenne egy műfüves pályára. Később az ötlet egy javaslat nyomán már multifunkcionális pálya építésére módosult, és így épülhetett meg 43 millió forintból az új, rekortánborítású pálya, melyen a labdarúgás, a kézilabda és a kosárlabda is „megfér” egymás mellett. A beruházáshoz az önkormányzat biztosította az önrészt (8,75 millió), a fennmaradó összeg pedig az MLSZ pályaépítési programja révén, illetve tao-forrásokból jött össze.

A megnyitó utáni sportbemutató egy pillanata Fotó: Pezzetta

A polgármester elmondta, hogy az Eötvösben nem ez lesz az egyetlen beruházás, hisz 2018-ban az iskola teljes felújítása is elkezdődik, 370 millió forint értékben.

Az ünnepségen Vigh László országgyűlési képviselő minden diáknak azt kívánta, hogy használják egészséggel az új pályát. Orosz Ferencné önkormányzati képviselő mellett Kajári Attila, a tankerület vezetője és Józsi György, az MLSZ képviseletében mondott köszönetet a megvalósításért, illetve kívánt a diákságnak boldog pillanatokat az új pályára. Hanzséros Alajos, az Eötvös-iskola igazgatója pedig az iskola 613 tanulója nevében köszönte meg az új sportpályát.

Ezt követően az iskola diákjai látványos műsort adtak – természetesen sportbemutatókkal, a végén pedig egy élőképpel: 470 diák részvételével „írták ki” a pályára iskolájuk nevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában