ZTE NKK

2017.11.13. 15:38

Megszerezte első győzelmét a ZTE NKK II

A női kosárlabda NB I/B nyolcadik fordulójában a Tata együttesét fogadta a ZTE NK. A hazaiak végig vezetve szerezték meg első győzelmüket a bajnokságban.

Jóna István

Varga Kamilla jól mozgatta a csapatot és ponterősen is játszott

ZTE NKK II- Tatai SE 77-65 (26-15, 23-18, 12-16, 16-16)

Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, 100 néző

Jv: Benedek Z., Lovas P.

ZTE NKK: Varga 21/3, Kovács G.4, Vincze 19/15, Jurkó 18, Liska 2, csere: Kovács C. 2, Preisinger 2, Csarankó 4, Czukor -, Hersics 1, Gaál 4, edző: Horváth Zsófia

Az első félidőben jó ritmusban játszott a ZTE NKK. Az NB I-es felnőtt csapat fiataljai Varga Kamilla és Vincze Virág szállították a pontokat. A félidőben magabiztosan 49-33-a vezettek a hazaiak. A szünet után úgy tűnt hamar eldönti a találkozót, hiszen már húsz pont is volt a csapatok közti különbség. A vendégek nem adták könnyen magukat és Takács és Lendér harcosságának és ponterősségének köszönhetően felzárkóztak. A legjobbkor jöttek Vincze Virág triplái és újra elhúzott a ZTE NKK. Jurkó Noémi jól szedte a lepattanókat és a támadásban is sokat tett hozzá csapata eredményességéhez. A hajrában kiegyenlítődött a játék, de a megszerzett előnyt már nem adta le a hazai együttes. A ZTE NKK végig vezetve nyert és szerezte meg első győzelmét az amatőr bajnokságban.

Vincze Virág öt távolival segítette csapatát

 

Varga Kamilla jól mozgatta a csapatot és ponterősen is játszott

Horváth Zsófia:- Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! Végig vezetve, de hullámzó játékkal sikerült megszereznünk első győzelmünket. Azon kell dolgoznunk, hogy kevés üresjárat legyen a védekezésünkben és a támadásainkban és így egy egyenletes szintet tudjunk hozni. Megyünk tovább, hiszen szerdán itt az újabb feladat!

A ZTE NKK II a nyolcadik forduló előrehozott mérkőzésén, szerdán 19 órától az ELTE-BEAC Újbuda vendégeként játszik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában