Futsal

2017.11.07. 11:27

Egy félidőn keresztül tartotta magát a Göcsej SK

A hatodik a másodikat, azaz a Göcsej SK az Airnergy FC-t fogadta a futsal NB II nyugati csoportjának kilencedik fordulójában.

Jóna István

Cseresnyés Alex bravúrral hárít

Fotó: Jóna István

A fővárosiak a második félidőben átrobogtak a hazaiakon és megérdemelten vitték el a három pontot.

Göcsej SK – Airnergy FC 1-7 (1-2)-Zalaegerszeg, 100 néző Jv: Vass István (Tolnay, Pungor)

Göcsej SK: Cseresnyés, Keszei, Szabó, Koronczai, Salamon, csere: Darabos, Tóth, Németh, Simon, edző: Bagó Gábor

Gólszerzők: Keszei, ill: Takács (4), Szabó M.(2), Dévényi

A vendégek egyből lerohanták a hazaiakat és irányították a mérkőzést. Két-három ígéretes helyzet után a 3. percben Takács szerzett vezetést a fővárosiaknak (0-1). Az első hazai helyzetet a 4. percben jegyezhettük fel, amikor Keszei lövését hárította Jurassa kapus. A 6. percben Salamon került ziccerbe, de ismét a vendégek kapusa győzött.

Keszei tarja a labdát, aki az egyetlen hazai gólt szerezte
Fotós: Jóna István

A folytatásban az Airnergy diktálta a ritmust, a Göcsej pedig a kontrákra rendezkedett be. A félidő felénél Keszei harcolt meg egy labdáért a vendégek kapuja előtt és második kísérletre a hálóba talált és kiegyenlített (1-1). Sokáig nem örülhettek a hazaiak, mert a 11. percben egy kijátszott támadás végén Szabó lőtt a zalai kapuba (1-2).

Cseresnyés Alex bravúrral hárít
Fotós: Jóna István

A 15. percben Salamon passzát sarkalta a kapura Keszei, de Jurassa bravúrral védett. A Göcsej hajtott az egyenlítésért, de a nagyszünetig már nem szereztek újabb gólt. A második félidőben 44 másodperc kellet a vendégeknek az újabb találathoz (1-3).

A gól után is a fővárosiak maradtak lendületben és csak Cseresnyés Alex kapuson múlott, hogy nem nőtt a csapatok közti különbség. A fővárosiak sorozatban dolgozták ki helyzeteiket, míg a hazaiak egy-két veszélyes kontrát vezettek. A 32. percben Szabó lőhetett kapura és a labda Cseresnyésen megpattanva gurult a Göcsej kapujába. Egy perc sem kellett, hogy Takács megszerezze csapata ötödik, saját maga harmadik gólját (1-5). Bagó Gábor időkérése sem használt a hazaiaknak.

A Göcsej játéka szétesett és a fővárosiak innentől magabiztosan hozták le a mérkőzést. A különbséget jelzi az utolsó percben Dévényi sarkazós gólja is, ami feltette a koronát a vendégek játékára.

Bagó Gábor:- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz és egy félidőn keresztül tudtuk tartani a lépést a rutinos fővárosiakkal. A másodikban kijöttek a hibáink és ezt a vendégek kihasználták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában